Poveži se s nama

HOTNEWS

Najbolje od turopoljske gastronomije na jubilarnom 15. ‘Gastru Turopolja’

Objavljeno

Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Velika Gorica već 15. godinu zaredom organiziraju ‘Gastro Turopolja’, manifestaciju na kojoj velikogorički ugostitelji izlažu svoje najcjenjenije delicije, ali i na kojoj gosti prezentiraju najbolje od okusa svog podneblja. Ove godine manifestacija slavi svoj mali jubilej što će se obilježiti i prigodnom izložbom na otvorenom u parku Šetališta Franje pl. Lučića.

 

Foto: TZVG

Foto: TZVG

 

Nedjeljni turopoljski ručak

 

Kako to izgleda kada cijeli grad objeduje zajedno na otvorenom moći će doživjeti i ove godine svi posjetitelji Gastro Turopolja. Upravo na Svjetski dan hrane, 16. listopada, ispred Muzeja Turopolja održava se Nedjeljni turopoljski ručak. Svečano otvorenje počinje u 12.30 sati, a kušanje pripremljene hrane je od 13 sati.

 

Osim ručka, organizatori su za posjetitelje pripremili i gastronomsku izložbu jela velikogoričkih ugostitelja i gostiju, Dane meda, izložbu domaćih proizvoda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice. Na Gastro Truopolja još će se pripremati gulaš u velikoj tavi, a moći će se probati i razni mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova.

 

Foto: TZGVG

Foto: TZGVG

 

“Poslije ručka šetnjom do okolnih štandova možete kupiti pokoji suvenir i tradicijski proizvod, a mislili smo i na najmlađe koji će imati priliku sudjelovati u kuharskim radionicama dječjeg vrtića Ciciban pod nazivom Mali poduzetnik. Uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje vas i cjelodnevni kulturno-zabavni program gdje ćete u dobroj atmosferi moći provesti nedjeljno poslijepodne”, kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

 

HOTNEWS

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“..

Objavljeno

on

Gorički gradski vijećnici, sjest će po treći puta u vijećničke klupe 26.listopada, kada će raspravljati o 30 točaka dnevnog reda. Među njima će biti izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2021.godinu, ali i brojna druga izvješća o radu goričkih gradskih ustanova poput Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta, dječjih vrtića, Razvojne agencije VE-GO-RA, Javne vatrogasne postrojbe i drugih…

Vijećnici će odlučivati i o lokalnim porezima grada, obnovi zgrade Područne škole Dubranec, imenovanju ulice u Velikoj Mlaki, kao i odavanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture s tvrtkom iz Velikog Polja.

Također, na dnevnom redu nalazi se i prezentacija Studije o javnom lokalnom prijevozu, a vijećnici će doznati i status projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica“.

Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 26.listopada s početkom u 9 sati, a dnevni red možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO 20.Gastro Turopolja – ukusan, humanitaran i zabavan

Ovogodišnje izdanje najdugovječnije goričke manifestacije popratio je Gastro tjedan, 3.Gospodarski sajam i 5.Festival craft piva…

Objavljeno

on

Objektivom naše kamere zabilježili smo kako je prošao ovogodišnji 20.jubilarni Gastro Turopolja. Iako u nešto izmijenjenom izdanju, raznovrsne ponude nije nedostajalo..Kako je to bilo ove godine pisali smo ovdje, a više pogledajte u videu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Krešimir Ačkar osvojio treći mandat na čelu goričkog HDZ-a, ali i poziciju potpredsjednika Županijske organizacije

Za potpredsjednike su izbrani Ivan Rak, Jurica Mihalj i Tomislav Lukšić.

Objavljeno

on

Gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Krešimir Ačkar ostaje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice. Rezultat je to jučerašnjih unutarstranačkih izbora na kojima je Ačkar bio jedini kandidat za poziciju predsjednika goričke organizacije.

Za potpredsjednike su izbrani Ivan Rak, Jurica Mihalj i Tomislav Lukšić.

-Zahvaljujem svim članovima velikogoričkog HDZ-a koji su me po treći put izabrali za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica. Nakon velikog povjerenja kojeg su nam naši sugrađani iskazali na lokalnim izborima u svibnju ove godine i uvjerljive izborne pobjede već u prvom krugu, na svima nama je da to povjerenje svojim radom i opravdamo-istaknuo je Ačkar koji je ujedno po prvi puta izabran i za potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije.

Što se pak tiče izbora u Županijskoj organizaciji HDZ-a Zagrebačke županije, tu je pobjedu odnio gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk.

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije izabrani su Krešimir Ačkar, Božidar Škrinjarić, Javor Bojan Leš i Tomislav Masten.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno