Poveži se s nama

Vijesti

Na Uskrs zatvoreni omiljeni sajmovi zbog kojih Goričani rado “potegnu” u Zagreb

Objavljeno

Popularni i među brojnim Goričanima, poznati zagrebački sajam robe Hrelić i sajam automobila na Jakuševcu u nedjelju će biti zatvoreni. Aute, odjeću, torbice i ostale zanimljivosti “buvljaka” tako na Uskrs nećete moći kupiti, javlja Večernji.

Vijesti

Od sutra kreće drive in testiranje na COVID-19 u Velikoj Gorici

Na testiranje možete doći samo uz nalog liječnika obiteljske medicine

Objavljeno

on

Dom zdravlja Zagrebačke županije uspostavio je tri  izdvojene COVID 19 ambulante u  Velikoj Gorici, Samoboru i Ivanić Gradu. U Velikoj Gorici sutra počinje uzimanje briseva ‘drive in’ metodom, a u Ivanić Gradu u ponedjeljak. Samobor je već 30. ožujka krenuo s testiranjima.

– Napominjemo kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobit KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris – poručili su iz Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Ambulanta u Velikoj Gorici zadužena je za goričko područje i područje Jastrebarskog, ambulanta u Samoboru za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, a ambulanta Ivanić-Grad za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline.

Nastavi čitati

Vijesti

Ukupno 20 zaraženih koronavirusom u Gorici

Direktor VG Vodoopskrbe kaže da je sustav stabilan, povećali su se zahtjevi za pražnjenjem septičkih jama, a onima koji račune ne plate na vrijeme neće obračunati zateznu kamatu

Objavljeno

on

Gradski Stožer civilne zaštite objavio je kako je na današnji dan u Velikoj Gorici 20 zaraženih koronavirusom. Od jučer, jedan je COVID-19 pacijent više.

O situaciji s opskrbom vodom i odvodnji govorio je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, a istaknuo je kako je sustav stabilan. Također, zbog povećanog broja ljudi koji ovih dana više borave u kućama, povećali su se pozivi ovom gradskom društvu za pražnjenje septičkih jama.

– Da bi smanjili listu čekanja koja se stvorila zbog povećanog broja poziva korisnika, produljili smo radno vrijeme na 12 sati dnevno te uveli ispumpavanje septičkih jama i nedjeljom, a sve u cilju veće higijene i zaštite građana – kazao je Jelisavac.

Osvrnuo se i na plaćanje računa za vodu.

– Računi za usluge u ožujku su generirani i poslani, ali svima koji račune ne plate do dana dospijeća, neće biti zaračunate zakonske zatezne kamate. Nećemo ih isključiti niti iz sustava vodoopskrbne mreže, kao ni one koji već mjesecima nisu podmirili svoja dugovanja. Brinemo o našim sugrađanima, brinemo o higijeni i jednino na taj način svi zajedno možemo jedino tako nastaviti borbu protiv ovoga virusa – zaključio je Tomislav Jelisavac.

Nastavi čitati

Vijesti

Od ponedjeljka počinju voziti izvanredne autobusne linije

Voziti se možete samo s propusnicom

Objavljeno

on

Iz Grada Velike Gorice najavili su kako od ponedjeljka počinju voziti izvanredne autobusne linije koje će povezivati okolna naselja s Velikom Goricom, kao i jedna linija prema Velikom Polju, odnosno Zagrebu. Prijevoz će biti omogućen samo putnicima s propusnicama, a ulazak u autobus nadgledat će pripadnici operativnih snaga Civilne zaštite Grada Velike Gorice. Broj mjesta u autobusima je zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga ograničen.

Uvedeno je šest izvanrednih autobusnih linija s minimalno sedam autobusa. Pet autobusnih linija koje će prometovati odnosno povezivati naselja s Velikom Goricom i jedna autobusna linija (minimalno dva autobusa) koja će prometovati prema Zagrebu (Veliko Polje). Spomenuti prijevoz prema Velikom Polju imat će osam polazaka (tri jutarnja, tri popodnevna i dva večernja).

– Grad Velika Gorica osigurao je nužni prijevoz tijekom cijelog tjedna za svoje građane do daljnjeg. Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i povratak s istog – poručili su iz Grada.

VOZNI RED 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno