Poveži se s nama

HOTNEWS

Na štandove stigle turopoljske jagode

Kupiti ih možete kod Tržnog centra, na Trgu Stjepana Radića i u Kolarevoj ulici

Objavljeno

U sklopu akcije „Dani jagoda“ uzgajivači s područja Velike Gorice do 30. lipnja svojim sugrađanima će nuditi svježe i ekološki proizvedene jagode. Kako bi se došlo do kvalitetnog proizvoda, potrebno je dosta muke i odricanja, otkrila nam je uzgajivačica Gordana Brozović.

26.05.2017. Velika Gorica -“Dani jagoda”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal

„ Sezona nam počinje negdje krajem veljače. Moramo postaviti plastenike i zasaditi jagode. Cijeli proizvodni proces izvodi se ručno, od plijevljenja i čišćenja do branja. Naše proizvode ne tretiramo zaštitnim sredstvima i nastojimo da u što kraćem roku nakon branja dođu do krajnjeg kupca. Jagoda od polja do stola može doći u roku od pola sata“, dodala je Gordana, vlasnica OPG-a Brozović.

26.05.2017. Velika Gorica -“Dani jagoda”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal

U Zagrebačkoj županiji Velika Gorica je lider u proizvodnji ovog slatkog voća. Veličine plantaža kreću se između 5 i 50 tisuća sadnica po obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je proizvođače i kušao domaće turopoljske jagode.

„Znamo da je to ekološki uzgojeno i da je to naš domaći proizvod, koji donosi znatan prihod našim OPG-ovima. Upravo za njih pripremamo neke nove mjere sufinanciranja i poticaja, kojima želimo poboljšati životne i radne uvijete u našim ruralnim područjima“, poručio je gradonačelnik.

26.05.2017. Velika Gorica -“Dani jagoda”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal

Grad Velika Gorica odlučio je otkupiti određenu količinu jagoda goričkih proizvođača i donirati je Pučkoj kuhinji.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno