Poveži se s nama

HOTNEWS

Na štandove stigle turopoljske jagode

Kupiti ih možete kod Tržnog centra, na Trgu Stjepana Radića i u Kolarevoj ulici

Objavljeno

U sklopu akcije „Dani jagoda“ uzgajivači s područja Velike Gorice do 30. lipnja svojim sugrađanima će nuditi svježe i ekološki proizvedene jagode. Kako bi se došlo do kvalitetnog proizvoda, potrebno je dosta muke i odricanja, otkrila nam je uzgajivačica Gordana Brozović.

26.05.2017. Velika Gorica -“Dani jagoda”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal

„ Sezona nam počinje negdje krajem veljače. Moramo postaviti plastenike i zasaditi jagode. Cijeli proizvodni proces izvodi se ručno, od plijevljenja i čišćenja do branja. Naše proizvode ne tretiramo zaštitnim sredstvima i nastojimo da u što kraćem roku nakon branja dođu do krajnjeg kupca. Jagoda od polja do stola može doći u roku od pola sata“, dodala je Gordana, vlasnica OPG-a Brozović.

26.05.2017. Velika Gorica -“Dani jagoda”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal

U Zagrebačkoj županiji Velika Gorica je lider u proizvodnji ovog slatkog voća. Veličine plantaža kreću se između 5 i 50 tisuća sadnica po obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je proizvođače i kušao domaće turopoljske jagode.

„Znamo da je to ekološki uzgojeno i da je to naš domaći proizvod, koji donosi znatan prihod našim OPG-ovima. Upravo za njih pripremamo neke nove mjere sufinanciranja i poticaja, kojima želimo poboljšati životne i radne uvijete u našim ruralnim područjima“, poručio je gradonačelnik.

26.05.2017. Velika Gorica -“Dani jagoda”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal

Grad Velika Gorica odlučio je otkupiti određenu količinu jagoda goričkih proizvođača i donirati je Pučkoj kuhinji.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno