Poveži se s nama

HOTNEWS

Na prodaji tri gradska stana, a evo i na kojim lokacijama

Objavljeno

Nakon što je prije godinu dana osnovano Povjerenstvo za prodaju gradskih stanova te u međuvremenu Gradsko vijeće donijelo Odluku o njihovoj prodaji, Grad Velika Gorica danas je pokrenuo javni natječaj za prodaju tri gradska stana.

U pitanju su stanovi na dvije lokacije u gradu. Dva stana u Ulici Jurja Dobrile i jedan u Cvjetnom naselju. Stanovi, međutim, nisu prazni već u njima žive najmoprimci temeljem zaključenog ugovora o najmu stana na određeno vrijeme s ugovorenom najamninom. Oni, naime, imaju pravo provokupa, pod uvjetom da sudjeluju u natječaju i prihvate najvišu ponuđenu cijenu.

A evo i koji su stanovi na prodaju:

1. Jednoipolsobni stan broj 15. u potkrovlju, Cvjetno naselje 10, koji se sastoji od jedne sobe, sobice i ostalih prostorija, površine 49,55 m2, sa spremištem broj 11. u podrumu, površine 1,95 m2, ukupne površine 51,50 m2, upisan u zk.ul. 3969 /E-38 k.o. Velika Gorica.
Energetski razred stana je C.
Početni iznos kupoprodajne cijene stana iznosi 358.000,00 kuna
Jamčevina: 35.800,00 kuna.
Stan nije slobodan od osoba i stvari.

2. Dvosobni stan broj 106. na 1 katu, ulaz Jurja Dobrile 18, koji se sastoji do dvije sobe i ostalih prostorija, površine 42,77 m2, sa spremištem broj 9. u podrumu, površine 2,23 m2, ukupne površine 45,00 m2, upisan u zk.ul. 6201 /E-10 k.o. Velika Gorica.
Energetski razred stana je D.
Početni iznos kupoprodajne cijene stana iznosi 327.000,00 kuna
Jamčevina: 32.700,00 kuna.
Stan nije slobodan od osoba i stvari.

3. Garsonijera broj 503. u potkrovlju, ulaz Jurja Dobrile 24, koja se sastoji od jedne sobe i ostalih prostorija, površine 27,45 m2, sa spremištem broj 21. u podrumu, površine 1,19 m2, ukupne površine 28,64 m2, upisana u zk.ul. 6201 / E-117 k.o. Velika Gorica.
Energetski razred stana je D.
Početni iznos kupoprodajne cijene stana iznosi 193.000,00 kuna
Jamčevina: 19.300,00 kuna.
Stan nije slobodan od osoba i stvari.

„Pravo podnošenja pisane ponude imaju sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske i državljani članica Europske unije te pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj i državama članicama Europske unije. Ostale strane pravne i fizičke osobe mogu sudjelovati na natječaju ako ispunjavaju zakonom propisane uvjete za stjecanje prava vlasništva na području Republike Hrvatske.“, kažu iz gradske uprave.

Osobe koje sudjeluju na javnom natječaju moraju položiti jamčevinu u iznosu od 10 % početnog iznosa kupoprodajne cijene na žiro-račun Grada Velika Gorica. Detaljnije informacije doznajte OVDJE.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno