Poveži se s nama

Vijesti

Na području PUZ-a u vrijeme Martinja poginulo četvero ljudi, među njima i biciklist u Vukovini

Objavljeno

Od 6. do 16. studenog u noćnim je satima u povodu Martinja na području Policijske uprave zagrebačke provedena akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Iz policije ističu kako su utvrdili 460 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Kod 66 vozača (14% od utvrđenih nedopuštenih koncentracija) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila veća od 1,5 g/kg; 15 vozača je odbilo testiranje na prisutnost alkohola dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost droga. Najviša zabilježena koncentracija alkohola je 3.58 g/kg kod 51-godišnjeg vozača traktora, bez registarskih oznaka, kojem je isteklo važenje prometne dozvole u ponedjeljak, 9. studenog u Bregani.

U navedene dane, na području PU zagrebačke u cestovnom prometu poginule su četiri osobe i to:
– 7. studenog na području PP Vrbovec i PP Ivanić-Grad,
– 10. studenog na području PP Velika Gorica, točnije biciklist u Vukovini na kojeg je naletio automobil,
– 11. studenog području PP Ivanić-Grad.

Evidentirano je 209 prometnih nesreća, od čega četiri sa smrtno stradalima, 40 sa ozlijeđenim sudionicima, u kojima je sedam sudionika teško ozlijeđeno, a 37 lakše. Zabilježeno je 165 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policija je utvrdila i 1311 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine, 25 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i 29 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane.

Vijesti

VIDEO Kapela u Mraclinu ostala bez zvonika

U tijeku je sanacija crkve nakon razornog potresa koji ju je oštetio

Objavljeno

on

U razornom potresu 29. prosinca 2020. teže je oštećena i kapela Svetog Vida u Mraclinu. Zbog obnove, u četvrtak su s nje radnici morali skinuti limenu kapu zvonika.

Foto: Mraclin.hr

– Zahvat je, Bogu hvala, prošao baš onako kako je planirano te se radovi na obnovi našega svetišta mogu nastaviti. Naravno, ovaj pothvat nije mogao proći nezapaženo pa su ga naši suradnici “vudrili na kipec” sa svih strana, a na videu zahvaljujemo Slavenu Galekoviću i Zvonku Šafaru. Čestitke izvođačima u vjeri da će i povrat limenog šešira proći jednako uspješno – napisali su Mraclinci na svojoj stranici Mraclin.hr.

Foto: Zvonimir Šafar i Slaven Galeković

 

Nastavi čitati

Moja županija

FOTO: Srednja strukovna škola započela realizaciju projekta ‘Regionalni centar kompetentnosti’ raspisom Natječaja za radno mjesto

Objavljeno

on

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je 20. srpnja 2018. godine, temeljem prijave Zagrebačke županije kao osnivača, imenovalo Srednju strukovnu školu Velika Gorica ‘Regionalnim centrom kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru strojarstva’ u partnerstvu sa Srednjom strukovnom školom Samobor i Srednjom školom Dugo Selo. Projekt je vrijedan gotovo 100 milijuna kuna.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Upravljački tim projekta koji se sastoji od 14 članova, uglavnom predstavnika partnerskih škola, je prema dobivenom naputku trebao na početku 2021. godine odrediti listu djelatnika, koji će biti uključen u samu provedbu projekta i doprinijeti ostvarenju rezultata kroz rad u projektnim podtimovima.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uvažavajući propisanu proceduru Srednja strukovna škola Velika Gorica za rad na projektu izgradnje i uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 raspisala je Natječaj za radno mjesto (03.03.2021.): 1. stručnjak/inja iz sektora strojarstva, visoka stručna sprema – 6 (šest) izvršitelja, određeno, puno radno vrijeme, probni rad 6 mjeseci; 2. stručnjak/inja iz sektora strojarstva, srednja ili viša stručna sprema – 2 (dva)izvršitelja, određeno, puno radno vrijeme, probni rad 3 mjeseca. Kandidat mora ispunjavati uvjete prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, kao prijavitelj projekta, pozvao je sve sudionike na suradnju koja će iznjedriti tehnološku, pedagošku i andragošku izvrsnost u sektoru strojarstva za Zagrebačku županiju: – Svojim obrazovnim i stručnim programima učenjima temeljenih na radu projekta potiče i podupire inovativnost, razvoj i primjenu digitalnih proizvodnih tehnologija s ciljem bržeg gospodarskog i svekolikog razvoja Zagrebačke županije i Republike Hrvatske u cjelini.

04.03.2021. Velika Gorica. Srednja strukovna škola započela je realizaciju reprezentativnog projekta. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Više informacija o projektu Regionalni centar kompetentnosti i temama vezanim za projekt možete vidjeti na internetskim stranicama Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Županija sufinancira ugradnju solarnih panela, kondenzacijskih plinskih kotlova i kotlova na biomasu

Natječaj na koji se mogu javiti vlasnici obiteljskih kuća

Objavljeno

on

U sklopu projekta “Poticanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima” Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 1,3 milijuna kuna kojim će sufinancirati ugradnju fotonaponskih sustava, kondenzacijskih plinskih kotlova i kotlova na biomasu (peleti/drva) u obiteljskim kućama na svom području. Javni natječaj otvoren je do 1. travnja 2021. godine.

– Zeleni smo prsten oko grada Zagreba i ako želimo zadržati taj status moramo još više paziti kako gospodarimo našim prirodnim resursima te se okrenuti energetski učinkovitijim i okolišno prihvatljivijim sustavima grijanja i proizvodnje električne energije u kućanstvima – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da je u protekle dvije godine sredstva ovog natječaja iskoristilo 112 kućanstava s područja županije. Najveća potražnja bila je za sufinanciranjem kondenzacijskih plinskih kotlova.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj su vlasnici obiteljskih kuća, s prebivalištem na adresi prijavljenog objekta. Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju fotonaponskih sustava iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 20 tisuća kuna, za ugradnju kondenzacijskih plinskih kotlova također 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 10 tisuća kuna, dok za ugradnju kotlova na biomasu (peleti/drva) iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 15 tisuća kuna. Može se ostvariti pravo na sufinanciranje isključivo jedne od navedenih mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije po objektu.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno