Poveži se s nama

Vijesti

Na modnoj reviji u Pučkom otvorenom učilištu predstavile svoje modne kreacije

Objavljeno

Osam polaznica Osnovnog tečaja krojenja i šivanja uspješno je završilo upisani program. Svoje kreacije pokazale su prošli petak na maloj reviji održanoj u Pučkom otvorenom učilištu. Od prosinca do ožujka polaznice su učile ručno porubljivati odjevne predmete, izrađivati jastučnice i zavjese, vaditi krojeve i šivati gumbe.

foto: Pučko otvoreno učilište

”Polaznice su izrađivale i odjevne predmete. Od jednostavnijih poput suknji do kompliciranijih kao što su bluze, a jedna polaznica uspjela je sašiti i sako. Naravno rezultati su ovisili i o talentu. Prvo su učile ručno šivanje, a kasnije su počele raditi na mašini za šivanje” otkrila nam je Ana Galac iz Pučkog otvorenog učilišta.

foto: Pučko otvoreno učilište

Kako bi dobile svjedodžbu, polaznice su morale odslušati 60 nastavnih sati kroz predavanja koja su se održavala petkom navečer i subotom ujutro. Njihov trud u petak će biti nagrađen svečanom dodjelom uvjerenja o završenom tečaju.

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno