Poveži se s nama

Kultura

Na Danima europske baštine više od 50 zemalja

Objavljeno

Sutra u Velikoj Gorici počinju „Dani europske baštine“. Manifestaciju otvara izložba „Ugodno i komforno stanovanje u obnovljenom turopoljskom čardaku“ koja će biti postavljena u Muzeju Turopolja. Petak je rezerviran za predavanje u Gradskoj knjižnici na temu ‘Primjer modernizacije Turopolja u kontekstu jezgre i periferije’.

Svi koji još niste razgledali novouređenu kuriju Modić Bedeković, imat ćete priliku to učiniti u subotu, kada će biti otvorena za sve posjetitelje od 10 do 17 sati. Završnica će biti u nedjelju u Buševcu. U 18 sati biti će održana sveta misa u kapeli sv.Ivana Krstitelja koja je izgrađena krajem 17. stoljeća, a upravo je zajedno s pripadajućim okolišem, u cijelosti obnovljena. Nakon mise u 19 sati slijedi koncert Velikogoričkog komornog ansambla, a od 20 sati druženje uz kulturno-umjetnički program kraj tradicijske okućnice Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec.

„Dani europske baštine“ manifestacija je međunarodnog karaktera u kojoj sudjeluje više od 50 zemalja, a ideja je omogućiti svakoj članici da svoju baštinu prezentira kao dio sveukupnog europskog kulturnog identiteta.

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno