Poveži se s nama

Moja županija

Na 3. reviji najboljih vina Zagrebačke županije predstavit će se 35 vinara

Posjetitelji će moći kušati vina iz redovne, kasne, izborne i ledene berbe te ekološka vina

Objavljeno

Hotel Westin u Zagrebu u četvrtak će ugostiti treće izdanje enološke manifestacije Revija najboljih vina Zagrebačke županije. Svoje uratke predstavit će 35 vinara iz devet vinogorja Zagrebačke županije. Posjetitelji će moći kušati vina iz redovne, kasne, izborne i ledene berbe te ekološka vina, ukupno 180 svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja.

Na Reviji će se po prvi put predstaviti proizvođači ekoloških vina iz Austrije, točnije iz Gradišća kao i sada već tradicionalni gosti iz Slovenije.

Budući da u paru sa šampionskim vinima najbolje ide sir, ovu jedinstvenu enološku priču upotpunit će razni domaći sirevi s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije.

Ulaz je od 13 do 19 sati besplatan za sve posjetitelje.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno