Poveži se s nama

Moja županija

Na 14. Sportskom natjecanju branitelja Zagrebačke županije sudjelovalo 386 natjecatelja

Objavljeno

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Zagrebačke županije u Vrbovcu je jučer organizirala 14. Sportsko natjecanje hrvatskih branitelja. U malom nogometu, potezanju konopa, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, pikadu, kuglanju i boćanju natjecalo se ukupno 386 branitelja.

 

“Prošlo je od Domovinskog rata već 25 godina, ali emocije su još uvijek prisutne i mi se s dužnim poštovanjem odužujemo svake godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svojim poginulim ratnim kolegama”, rekao je Zvonko Marić, predsjednik UDVDR-a Zagrebačke županije, na polaganju vijenaca ispred spomen-obilježja ‘Hrvatska kocka’ u Vrbovcu.

 

branitelji 4

 

“Smatram da ključne braniteljske probleme treba rješavati Ministarstvo, a jedinice lokalne i područne samouprave u tom procesu pružaju podršku, koliko mogu. Prije nekoliko godina osnovali smo Odbor za hrvatske branitelje, u kojemu su predstavnici većine braniteljskih udruga s područja županije. Važno je čuti njihova razmišljanja, znati što traže i očekuju od Županije”, rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović, kojemu je tom prilikom UDVDR-a za dugogodišnju uspješnu suradnju i nesebičnu pomoć u realizaciji projekata za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji uručila plaketu.

 

Na natjecanje stigla i dva autobusa Goričana

 

Za svaku od disciplina svoj doprinos dale su i goričke braniteljske udruge, i to Udruga Nezavisni dragovoljaci hrvatski, podružnice Velika Gorica i Kravarsko te gorička Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

 

branitelji 5

 

“Natjecanje je bitno, ali nije bitan rezultat. Bitno je da se okupimo i družimo jer život ide svojim smjerom, a ovo je prilika da se vidimo i da vidimo neke prijatelje nakon dugog vremena”, kaže Željko Cesarec, predsjednik županijske udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski.

 

“Ove igre nam jako puno znače jer nas uvažavaju i smatraju nas jednakima sebi. Kroz sport i rekreaciju se i družimo i jako nam je lijepo. Sudjelovale smo u pikadu i osvojile treće mjesto”, rekla je Biserka Stepanić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Velike Gorice.

 

branitelji

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno