Poveži se s nama

Gospodarstvo

Na 11. Sajmu poslova ciljani brzi razgovori poslodavaca s tražiteljima posla – Speed dating

Monika: “Dok drugi odlaze van, evo mene natrag u Hrvatsku koja je najljepša zemlja na svijetu. Želim donijeti odluku hoću li sama otvoriti vlastiti biznis ili pronaći negdje posao”

Objavljeno

„Krajem rujna na području Županije evidentirano je 27,4% manje nezaposlenih nego u istom razdoblju prošle godine, a stopa nezaposlenosti od 9,8% pokazuje nam da imamo praktički najmanji broj nezaposlenih od osnutka Županije. Razlog tome možemo naći u našem kontinuiranom ulaganju u poduzetnike i poduzetničke zone“, izjavila je zamjenica župana Nadica Žužak“, na otvorenju Sajma poslova u zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu. Žužak je također istaknula kako prihod poduzetnika u županiji kontinuirano raste te je po tome Zagrebačka županija na drugom mjestu, odmah iza Zagreba.

Od mjere do karijere

Na Sajmu poslova se nezaposlenim ljudima i onima koji traže zaokret u karijeri predstavilo 80-ak izlagača, većinom iz privatnog sektora. Organizirane su i radionice „Od mjere do karijere“, usmjerene na uspješno traženje posla, profesionalno informiranje o razvoju karijere, ciljani brzi razgovori poslodavaca s tražiteljima posla – Speed dating te različita predavanja. Na radionicama je sudjelovala i Monika, koja se nedavno vratila iz Njemačke.

“Dok drugi odlaze van, evo mene natrag u Hrvatsku koja je najljepša zemlja na svijetu. Na Sajmu poslova želim donijeti odluku hoću li sama otvoriti vlastiti biznis ili pronaći negdje posao. U svakom slučaju, poticaji bi mi dali vjetar u leđa da postanem poduzetnica. U svakom slučaju, zanima me područje turizma”, ispričala nam je Monika.

Nedostatak radne snage

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić istaknuo je kako su nam pokazatelji naklonjeni, ali da se gospodarstvenici suočavaju s novim problemom.

“Nezaposlenost nam je rekordno niska. Na razini Hrvatske ona iznosi 10,6 posto. Raste nam zaposlenost, ali isto tako imamo velik nedostatak radne snage”, rekao je Pavić naglasivši i važnost Europskog socijalnog fonda kroz koji je u ovoj godini osigurano više od pola milijarde kuna za aktivne mjere zapošljavanja.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno