Poveži se s nama

Crna kronika

Muškarac i žena dilali amfetamin i hašiš, policija ih zatekla s profesionalnom opremom za masovnu prodaju

Objavljeno

Policija je uhitila muškarca i ženu starosti 26 godina koji su dilali veliku količinu droge, za što su imali svu potrebnu opremu. Zajedno su nabavljali marihuanu, hašiš, MDMA i amfetamin, kojeg su radi dobivanja na masi miješali s punilima te prepakiravali u stanu na području Novog Zagreba, a potom preprodavali na ilegalnom tržištu.

 

“Pretragom stana osumnjičenog, pronađeno je ukupno 1.260 grama amfetamina pakiranog u 24 PE vrećice, 728 komada tableta MDMA pakiranog u 8 PE vrećica, 114 grama MDMA pakiranog u 2 PE vrećice, 1.075 grama marihuane pakirane u 5 PE vrećice, 655 grama hašiša pakiranog u 11 paketića, uređaj za vakumiranje, improviziranu preša s hidrauličnom dizalicom i potisnim pločama, digitalnu vagu s tragovima marihuane i amfetamina te 1.373 grama organske kiseline kreatin, namijenjene za miješanje i povećanje mase amfetamina, više mobilnih telefona i novčani iznos od 5.000 kuna”, kažu iz policije.

 

Koliko droge su dosad uspjeli plasirati na ilegalnom tržištu trebalo bi biti poznato nakon kriminalističke istrage.

 

Crna kronika

Goričanin uzrokovao lančani sudar u Sisku, zabio se u vozača koji je trebao biti u samoizolaciji

Zbog izazivanja prometne nesreće 63-godišnjaku je naplaćena novčana kazna

Objavljeno

on

Srećom, nitko nije ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 11 sati u Petrinjskoj ulici u Sisku. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak s područja Velike Gorice, koji je vozio teretni skup vozila, zbog nedržanja razmaka udario u vozilo ispred sebe, koje je vozio 61-godišnjak s područja Siska, a koji je od siline udarca odbačen i udario u vozilo ispred sebe.

– Utvrđeno je kako je 61-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera samoizolacije, te protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zbog izazivanja prometne nesreće 63-godišnjaku je naplaćena novčana kazna – kažu iz sisačko-moslavačke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Rakarje: Obio prozor i ukrao novac, a onda i balkonska vrata kako bi došao do zlata

Ukupna šteta je oko 7.000 kuna

Objavljeno

on

Gorička policija ovoga je tjedna zaprimila dojavu o provali u kuću koja se dogodila još u vremenu od 2. do 8. travnja. Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Jurjevski hrast u Rakarju, čija je vlasnica 40-godišnjakinja, i to tako što je došao sa stražnje strane kuće gdje je obio i otvorio prozor. Ušao je u kuću te ispremetao stvari i ukrao novac. Nakon toga se popeo na balkon iste te kuće te obio i otvorio balkonska vrata. Ponovno je ušao u kuću i ispremetao stvari, a u ovom dijelu ukrao je zlatni nakit. Ukupna šteta je oko 7.000 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Uspio obiti vrata bankomata, ali nije odnio novac

Bankomat se nalazi u zgradi općine

Objavljeno

on

Netko je pokušao provaliti u PBZ bankomat u zgradi općine u Pokupskom. Naime, u noći na petak, 9. travnja, u vremenu od 16 do 4.47 sati, nepoznati počinitelj je provalio u prostoriju zgrade Općine Pokupsko, no isključivo kako bi došao do stražnje strane bankomata.

– Uporabom aparata, najvjerojatnije za varenje ili rezanje, došlo je do taljenja, odnosno otvaranja vrata bankomata u kojem se nalaze kazete s novcem. Međutim, nije izvršena krađa, pa se radi o pokušaju izvršenja kaznenog djela – objasnio je inspektor u goričkoj policiji Nikica Ljubanović i dodao kako nije nastupila nikakva šteta osim one zbog oštećenja bankomata.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno