Poveži se s nama

HOTNEWS

Mraclinka uzela titulu najuzornije seoske žene Zagrebačke županije

Žena, majka, kraljica…

Objavljeno

Suzana Klapšec Macenić iz Mraclina najuzornija je žena Zagrebačke županije. Suzana je nositeljica OPG-a koji se bavi proizvodnjom cvijeća i povrća u plastenicima. Aktivna je članica DVD-a, ima i čin vatrogasnog časnika.

02. 10. 2017. – Zagreb – Proglašenje najuzornije seoske žene Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

“Želja mi je promovirati svaku ženu koja radi na selu i cijeli se dan posvećuje toj proizvodnji. Žena na selu danas mora biti dobra poduzetnica da bi uspjela, koristiti novitete i promovirati svoje domaćinstvo. Morate se boriti sa tržištem, puno ulagati i konstantno se usavršavati. Isto tako, pronaći vrijeme za sebe i svoju obitelj koja je meni na prvom mjestu”, ispričala nam je Suzana Klapšec Macenić, koju je u konkurenciji tri kandidatkinje izabrao šesteročlani ocjenjivački sud.

Oni su bodovali sve parametre koje uzorna žena mora zadovoljiti – njezinu poljoprivrednu proizvodnju, brojnost obitelji, uređenost gospodarstva i kućanstva, kulturno-umjetnički i humanitarni rad, komunikativnost, šarm i simpatičnost.

02. 10. 2017. – Zagreb – Proglašenje najuzornije seoske žene Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

Prva pratilja je Gordana Brtan iz Repinca, dok je druga Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice.

“Teško je pronaći najuzorniju seosku ženu, ne zato što njih nema, već zato što su u velikome poslu i onda sve ovakve aktivnosti remete njihov poslovni i ritam življenja. Jednostavno se nemaju vremena prijaviti na izbor”, istaknuo je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Zasvijetlila i treća adventska svijeća ispred Muzeja Turopolja

Objavljeno

on

U društvu brojnih sugrađana gradonačelnik Dražen Barišić upalio je večeras treću svijeću, koja je simbol radosti, na adventskom vijencu ispred Muzeja Turopolja. Povorka svjetlosti krenula je od crkve Navještenja Blažene djevice Marije, a predvodio ju je odred Turopoljskog banderija. U njoj su još bili članovi Turopoljske udruge skauta Tur, predstavnici kulturno-umjetničkih društava i vatrogasci. Simbolično, gradonačelnik je svijeću upalio betlehemskim svjetlom koje su iz zagrebačke katedrale danas donijeli gorički skauti.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Udružili su se kako bi pomogli sekama Rinčić i – uspjeli

Obitelj je sada korak bliže cilju

Objavljeno

on

I prije nego što je bila kuhana, Goričani su čekali na red za sarmu, a pojelo se i oko 50 kilograma kolača te popila pokoja časicakuhanog vina. Odaziv građana na Humanitarnu sarmijadu iznenadio je i same organizatore – KUD Čiče, KUU Turopoljsku tradiciju i Buvaljkuše, koji su udružili snage i organizirali se kako bi napravili oko 900 sarmi i pozvali sugrađane da još jednom pomognu akciji ‘Za naš korak’ koja prikuplja novce za liječenje Lorene i Ive Rinčić.

“Stvarno sam zadovoljan i zahvaljujem svim Velikogoričankama i Velikogoričanima što su se odazvali na akciju. Da smo imali još sarmi, sigurno bi ih prodali. Bilo je to jedno stvarno prekrasno druženje i srce nam je puno što smo mogli pomoći ova dva anđela. Najveća nam je zahvala to što možemo pomoći djeci”, izjavio je predsjednik Kulturno umjetničke udruge Turopoljska tradicija Filip Margić i dodao kako su sarmijadom prikupili gotovo 14.500 kuna.

“Goričani su stvarno pokazali da imaju veliko srce, pokazali su dušu. Ni roditelji seka Lorene i Ive nisu očekivali toliki odaziv, ali bili su sretni kad su vidjeli da su ljudi uz njih i da im žele pomoći”, rekao je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

No, akcija nije stala kada je nestalo sarmi i kolača, a za to su se pobrinule Buvljakuše koje su neumorno ostale na istom mjestu i nastavile prodavati božićne ukrase, tombole, knjige i male poklone kako bi prikupile što više sredstava za ovu humanitarnu akciju.

15.12.2019. Velika Gorica – Humanitarna sarmijada za seke Rinčić. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno