Poveži se s nama

HOTNEWS

MOST predstavio kandidate za VI. izbornu jedinicu, Grmoja ne teži ulasku u Sabor

Objavljeno

Most nezavisnih lista večeras je u Pučkom otvorenom učilištu održao predstavljanje svojih kandidata za VI.izbornu jedinicu.

 

Nositeljica liste je saborska zastupnica Jasna Matulić koja je istaknula da jako voli građane Velike Gorice, te kako su ovdje pronašli puno kvalitetnih ljudi koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da bi došli do rješenja za probleme koje ima Velika Gorica, jer kako kaže „ovaj grad to zaista zaslužuje jer ima sve mogućnosti da bude rajsko mjesto za život.“

 

MOST, JASNA MATULIĆ

 

Predstavljanje je započelo kratkim uvodnim filmom kojim su iz MOSTA podsjetili kako je njihova priča krenula, a potom se prisutnima obratilo trinaest kandidata s liste za šestu izbornu jedinicu, budući jedna kandidatkinja nije došla na predstavljanje.

 

Drugi na listi Nikola Grmoja, inače glasnogovornik MOSTA rekao je da je ponosan na dvanaest „mostovaca“ u Saboru koji su prekaljeni borci s lokalnih razina, koji nisu pristali na ucjene, ponude i preslagivanja, te su čvrsto branili nacionalne interese oko INA-e. Naglasio je kako oni nisu predali ruke u vlast niti HDZ-u, niti SDP-u, te je tako Božo Petrov time ispunio ono što je potpisao i ovjerio kod javnog bilježnika. Priznaje Grmoja da su činili pogreške, ali uz velike opstrukcije i uz neiskustvo kakav je to sustav i s kakvim kriminalcima na nacionalnoj razini imaju posla. „Mi ne želimo iz izbora u izbore varati birače, prodavati im priču, a kada dođemo na vlast raditi nešto drugo. Mi želimo da ono što govorimo u izbornoj kampanji, da se to i provede. Nemamo obraza lagati birače i nećemo to činiti.“ – naglasio je Grmoja dodavši kako su sad puno iskusniji te znaju kako će dvije najjače stranke natjerati da provode njihove vlastite programe.

 

MOST, NIKOLA GRMOJA

 

Zamjenik ministra zdravlja Ivan Bekavac je kandidat iz Velike Gorice koji se za ovu prigodu potrudio snimiti i kratki film u kojem su njegovi sugrađani otkrili kako ga oni vide i što misle o njemu. „Nisam nikad bio član nijedne stranke, lani sam prepoznao kako MOST promiče prava i slobodu pojedinca, ali jednakim žarom promiču nacionalne interese, iz tog razloga bio sam voljan sudjelovati na kandidacijskoj listi i zato sam tu gdje jesam.“ – rekao je Bekavac.

 

Inače, na samom kraju nakon što su svi kandidati o sebi rekli nekoliko riječi, prisutnima se ponovno obratio Nikola Grmoja riječima: „Pozivam sve glasače s ovog područja da ne daju meni nijedan glas, nego da svoj glas daju Ivanu Bekavcu koji je treći na listi, neka me preskoči, ja sam tu kao potpora i uopće mi nije stalo da uđem u Hrvatski sabor, ali želim da MOST ponovno uspije i da budemo noćna mora HDZ-a i SDP-a.“

 

MOST, IVAN BEKAVAC

Kandidati stranke MOST NEZAVISNIH LISTA za VI. izbornu jedinicu su: Jasna Matulić, Nikola Grmoja, Ivan Bekavac, Petar Ćosić, Vedran Ćorić, Gordana Brcković, Ivo Grabovac, Nikolina Borić, Ivica Glibo, Luca Gašpar Šako, Mario Božurić, Matea Jalžečić, Lidija Iveković, i Milan Brigljević.

 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno