Poveži se s nama

Gospodarstvo

Moja poduzetna Hrvatska za vikend stiže u Veliku Goricu

Posjetitelje festiva očekuje i kulinarski show Branka Ognjenovića, a Ivan Zak nastupit će u večernjim satima na Trgu Stjepana Radića

Objavljeno

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova Moja poduzetna Hrvatska 13. svibnja dolazi u Veliku Goricu. Manifestacija pokušava omogućiti poduzetnicima, malim obrtnicima i OPG-ovima da svoje proizvode predstave direktno kupcima, a upravo će oni na štandovima u goričkom Tehničko-zrakoplovnom centru od 10 do 19 sati pokazati svoje proizvode.

“Ideja naše manifestacije je da povežemo Hrvatsku, da omogućimo ljudima iz Dalmacije da svoje proizvode pokažu na kontinentu i obrnuto. Vidjet ćete puno domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske. Poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima je važno da ostvaruju direktan kontakt sa svojim kupcima i mogu ih zainteresirati za svoje proizvode, bilo da se radi o drvenim igračkama ili pršutu, a štandove na kojima izlažu ne plaćaju”, rekao je Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

Posjetitelje festiva očekuje i kulinarski show Branka Ognjenovića, a svi okupljeni besplatno će moći kušati što je pripremio. Ivan Zak nastupit će u večernjim satima, oko 21 sat, na Trgu Stjepana Radića.

Projekt Moja poduzetna Hrvatska već drugu godinu zaredom organiziraju Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata.

 

 

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno