Poveži se s nama

Vijesti

Mnogi Goričani ne plaćaju vodu, VG Vodoopskrba im nudi nekoliko modela podmirenja duga

Objavljeno

Iz VG Vodoopskrbe javljaju kako u posljednje vrijeme imaju veći broj neplatiša. Pozivaju sve građane koji nisu u mogućnosti platiti vodne usluge da im se jave kako bi zajedno pronašli najprihvatljiviji način rješavanja nastalih dugovanja.

 

“Uz poštivanje zakonske regulative, imamo personaliziran pristup svakom dužniku i nastojimo razumjeti njihovu situaciju. Zajednički dogovoran pristup prema njihovom dugu daje izvrsne rezultate u smislu rješavanja istih. Trudimo se sa što većim brojem dužnika uspostaviti osoban kontakt usmenim ili pisanim putem, razumjeti okolnosti koje su ih dovele do dugovanja te im pomoći”, kažu iz VG Vodoopskrbe.

 

U suprotnome, prema Zakonu o vodama VG Vodoopskrba ima pravo ograničiti ili obustaviti isporuku vodnih usluga neplatišama.

 

Vijesti

VIDEO Vrtićanci iz Cicibana prikazali lucijske običaje

Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja

Objavljeno

on

Povodom proslave blagdana svete Lucije u Dječjem vrtiću Ciciban organiziran je prigodni program. Dječica su nam otkrila neke činjenice vezane uz proslavu zaštitnice Velike Gorice i Turopolja. Osim turopoljske tradicije, djeca iz Cicibana prikazala su i običaje iz drugih europskih zemalja. Tako su djeca iz njemačkog programa prikazali njemačke običaje, a ona iz engleskog programa, naravno engleske običaje. Sve ih je spojila ideja svjetlosti koja će obasjati predstojeće blagdane.

Nastavi čitati

Vijesti

Humanitarna sarmijada – dobar razlog da u nedjelju ne kuhate

Ručak počinje u 12 sati

Objavljeno

on

KUD Čiče, Udruga bosanskih Posavljaka “Izvorni običaji” i KUU “Turopoljska tradicija” u nedjelju će ispred Centra za posjetitelje, pored Muzeja Turopolja, pripremati obožavanu zimsku deliciju – sarmu. Posjetitelji će tako za 20 kuna moći ručati, ali i pomoći sestrama Loreni i Ivi te akciji “Za naš korak”. Naime, udrugama će se na trećoj po redu Sarmijadi pridružiti Buvljakuše i prijatelji, pa će ona imati i humanitarni karakter.

“Ovime ćemo dati svoj doprinos akciji prikupljanja novčanih sredstava za sestre, a u koju se već uključio veliki broj naših sugrađana. Novac koji prikupimo donirat ćemo obitelji Rinčić”, kažu organizatori.

Ručak počinje u 12 sati, a ionako ukusna sarma imat će još bolji okus kada znate da tako nekome pomažete.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Počinje energetska obnova zgrade Srednjih škola

Objavljeno

on

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao na energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Velika Gorica” potpisali su danas (ponedjeljak, 09. prosinca 2019. godine) na sastanku u prostoru Srednje škole: Pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije (Velimir Kokot), projektant Građevinskog projekta (Dalimir Jurković), Izvođač radova – Matinčević d.o.o., pružatelji usluge Stručnog i Investicijskog nadzora te predstavnici Srednjih škola Grada Velike Gorice (Srednja strukovna škola, Ekonomska škola i Gimnazija). Ovim aktom i zvanično je označen početak na energetskoj obnovi zgrade Srednjoškolskog centra uključujući i sportsku dvoranu.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Projekt ”Energetska obnova zgrade Srednje škole Velika Gorica” je projekt Zagrebačke županije i njegova ukupna vrijednost iznosi 30.817.443,78 kuna. Europska unija sufinancirala je projekt iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 15.155.068,10 kuna.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kompletan projekt treba biti realiziran do 09. prosinca 2020. godine, a krajnji rok je 22. veljače 2021. godine. Nakon potpisivanja zapisnika svi sudionici sastanka obišli su školsku zgradu i sportsku dvoranu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno