Poveži se s nama

Vijesti

Mladi vatrogasci DVD-a Čička Poljana u utrci za glavnu nagradu

Objavljeno

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije objavila je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika na temu vatrogastva, u kojem sudjeluje i DVD Čička Poljana s radovima svojih mladih članova.

 

“Imamo dosta djece i mladeži u našem društvu, čak 39 članova. Pratimo različite natječaje po web stranicama pa smo primijetili i ovaj. Na taj način smo potaknuli naše mlade da se likovno izraze, prikupili smo njihove radove i poslali ih Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije”, rekao je Mladen Matanović iz DVD-a Čička Poljana.

foto: DVD Čička Poljana

foto: DVD Čička Poljana

Mladi vatrogasci prijavili su se u nekoliko kategorija, a u uži krug ušla su četiri rada u kategorijama prvog, drugog, petog i sedmog razreda. Vremena za glasovanje imate još samo do četvrtka.

 

“Glasovati mogu svi na stranici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Potrebno je odabrati određeni rad i dati njemu svoj glas. Želja nam je skupiti što više glasova kako bi dobili poklon bon Zajednice i nagradili djecu”, dodao je Matanović.

 

Detalje o tome kako glasovati potražite OVDJE.

 

Vijesti

VIDEO Saznajte kako do e-Propusnice

Cilj je ubrzati i digitalizirati čitav proces te evidentirati sve propusnice i olakšati kontrolu

Objavljeno

on

Od danas je propusnice moguće dobiti i putem sustava e-Građani. Uslugom e-Propusnica omogućava se jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe te učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica, objasnili su iz Ministarstva uprave. Također, ovakav način njihova izdavanja će pomoći i u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije.

Sustav je namijenjen građanima u dijelu podnošenja zahtjeva prema obiteljskim liječnicima, stožerima civilne zaštite te po potrebi prema poslodavcima. U dijelu izdavanja propusnice usluga je namijenjena pravnim osobama, liječnicima te ovlaštenim osobama u Stožeru civilne zaštite.

U sustav se prijavljuje uslugom e-građani i NIAS korištenjem vjerodajnice, a građani koji nemaju tu mogućnost moći će i dalje koristiti postojeće načine podnošenja zahtjeva. Građani će dobiti propusnicu u obliku PDF-a koji će moći pokazati policiji na mobitelu ili isprintati. Propusnica sadrži QR-kod za provjeru.

Kako putem sustava e-Građani zatražiti propusnicu pogledajte u videu.

Nastavi čitati

Vijesti

Djelatnica pozitivna na koronavirus, zatvorena trgovina u Bukevju

Po namirnice će morati u Ribnicu

Objavljeno

on

Zbog mjera sigurnosti od danas ne radi trgovina u Bukevju. Naime, jedna zaposlenica pozitivna je na koronavirus, potvrdio nam je to načelnik Općine Orle Ervin Vujica i objasnio kako će trgovina biti zatvorena dok se ne obavi dezinfekcija prostora i poduzmu sve sigurnosne mjere kako bi ljudi opet mogli sigurno u nju dolaziti. Mještanima Bukevja najbliža iduća trgovina je u oko 4 kilometra udaljenoj Ribnici.

Inače, u općini Orle do sada su zabilježena dva slučaja bolesti COVID-19.

Nastavi čitati

Vijesti

Propusnice mogu dobiti i poljoprivrednici koji nemaju registriran OPG

Ukoliko obrađuju zemlju ili imaju vrt izvan grada ili općine u kojoj borave

Objavljeno

on

Iz gradskog Stožera civilne zaštite objavili su danas kako propusnice mogu dobiti i poljoprivrednici koji nemaju registrirani OPG. Za obradu zemljišta, brigu o vrtu, ali i sve ostale poljoprivredne radove na lokacijama izvan područja grada ili općine u kojoj je borave, propusnice poljoprivrednici mogu zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

– Još jednom apeliramo na sve naše sugrađane koji traže propusnicu da je traže elektroničkim putem. Naravno, tko nije u mogućnosti zatražiti propusnicu elektroničkim putem može doći u Stožer – napomenuo je Zdenko Sovina ispred goričkog Stožera.

Od danas će propusnice biti moguće dobiti i putem sustava e-Građani. U njega će se građani prijaviti korištenjem vjerodajnice, a oni koji nemaju mogućnost moći će i dalje koristiti postojeće načine podnošenja zahtjeva. Građani će dobiti propusnicu u obliku PDF-a koji će moći pokazati policiji na mobitelu ili isprintati. Propusnica sadrži i QR-kod za provjeru.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno