Poveži se s nama

HOTNEWS

Mladi nogometaši Gorice najbolji u županiji

Objavljeno

Već tri posljednje godine Gorica je prema statističkim podacima klub sa najviše registriranih nogometaša u Zagrebačkoj županiji a u ukupno 14 natjecateljskih selekcija u klubu je registrirano i svakodnevno provodi tjedne aktivnosti nešto manje od 400 nogometaša. Kada toj brojci pridodamo i pedesetak polaznika otvorene škole koji još uvijek nisu u natjecateljskoj kategoriji jer ta djeca uče nogomet već od 5 navršenih godina pogon Gorice po brojnosti gotovo je jednak prosječnoj osnovnoj školi. S djecom u klubu radi ukupno 16 trenera i asistenata a klub u stalnom radnom odnosu ima i dvojicu fizioterapeuta. Unazad nekoliko godina Hrvatski nogometni savez povećava broj kategorija u kup natjecanjima Hrvatskog nogometa, a završnicu kupa igraju pobjednici odnosno finalisti županijskih središta. Nogometni savez Zagrebačke županije pod svojim okriljem okuplja više od 100 nogometnih klubova sa gotovo 20.000 registriranih nogometaša u županiji, čime bismo mogli konstatirati da nogomet u županiji igra čitav jedan grad srednje veličine. Ove godine se po prvi puta kup natjecanje u kojem sudjeluju svi klubovi sa područja županije u kategorijama mladeži igralo u tri uzrasne kategorije – stariji pioniri, kadeti i juniori. Kroz eliminacijska natjecanja došli smo i do finalnog dana kojemu je domaćin bila HNK Gorica, a sve utakmice igrale su se na terenima sa umjetnom travom gradskog stadiona koji su od prije nekoliko dana opremljeni i svom potrebnom opremom za odigravanje svih vrsta utakmica.

U finalima su se sastale slijedeće momčadi:

Kategorija stariji pioniri: Gorica – Dugo Selo
Kategorija kadeti: Gorica – Samobor
Kategorija juniori: Gorica – Naftaš Ivanić

U sve tri kategorije Gorica je potvrdila trenutnu uvjerljivu premoć u svojoj županiji pa su tako sve tri utakmice završile pobjedama selekcija Gorice i to pionira 6:0 nad Dugim Selom, kadeta 2:1 nad Samoborom, te juniora 9:0 nad Naftaš Ivanićem.  Ovim pobjedama sve momčadi su se plasirale u završnicu kupa Hrvatske koja se igra od sezone 2016/17 te će biti u bubnju sa još tridesetak ponajboljih momčadi iz cijele Hrvatske. Domaćin svih utakmica bio je Nogometni savez Zagrebačke županije, a nagrade najboljima podijelio je predsjednik NSZŽ Stjepan Žugaj, dok su sve utakmice sudili suci sa područja Zagrebačke županije.

galerija fotografija:

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno