Poveži se s nama

Vijesti

Mladi izviđači pripremili i podijelili poklone za sugrađane

Objavljeno

Turopoljska udruga skauta Tur i članovi jata Vukovi posljednja su tri tjedna izrađivali poklone i ukrase koje su na četvrtu adventsku nedjelju podijelili građanima. Osim toga, prikupili su i 300 kuna kojima će kupiti potrepštine za jednu obitelj i njihov božićni ručak.

 

“Mame su ispekle kolače, skuhale čaj, 40-ak poklona smo zapakirali i krenuli na Trg Stjepana Radića. Na trgu nas zbog hladnoće nije dočekalo puno ljudi, ali unatoč zimi nismo odustali dok nismo podijelili i zadnji poklončić. Bilo je tu svačega, keksa, medenjaka, bombona, čokolada, ručno oslikanih šalica, kuglica za bor … ma pravo čudo! Građani su od malih skauta preuzeli i betlehemsko svjetlo koje će dalje širiti u svojim ulicama”, objasnio je Mario Dilberović iz Tur-a i dodao:”Važno je reći da su sve incirali i proveli upravo članovi jata Vukovi, a ja, kao njihov predvodnik, bio sam samo podrška”.

 

Foto: io-tur.hr

Vijesti

Upozorenje iz policije: Prevarant se predstavlja kao policijski inspektor

Nepoznata muška osoba zvala je starije građane te ih ispitivala žive li sami

Objavljeno

on

Gorička policija zaprimila je tri dojave o pokušajima prevare stariji Goričana. Naime, osobe starosti 82, 83 i 76 godina nazvala je nepoznata muška osoba koja se predstavila kao inspektor iz goričke policije te im postavljala osobna pitanja, poput onih s kime žive, jesu li sami…

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve priče, mogu policajci nazvati, ali sigurno neće ispitivati žive li sami ili im pričati o navodno krivotvorenim novčanicama i slično. Srećom, nitko od njih nije nasjeo na tu priču, pa nije nastala niti šteta – kazao je inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije i dodao kako su se sve tri potencijalne žrtve prevare odlično snašle.

Naime, jedna je gospođa prevarantu čak rekla da ima zeta policajca, na što je on odmah poklopioi slušalicu. Policija napominje i kako sumnjive pozive treba odmah dojaviti PP Velika Gorica, a građane mole i da svoje starije upozore na mogućnost ovakvih pokušaja prevare.

Nastavi čitati

Vijesti

Radovi na Aglomeraciji Velika Gorica teku predviđenom dinamikom

Lukavčani će dobiti 350 besplatnih priključaka na kanalizacijski sustav.

Objavljeno

on

Projekt Aglomeracija Velika Gorica teče predviđenom dinamikom, istaknuo je to danas prilikom obilaska radova u Lukavcu, gradonačelnik Dražen Barišić.

„Na gotovo smo 75 posto izvodljivosti cijeloga projekta, i vjerujem da će se prije jesenskih kiša, pogotovo zime zatvoriti sva gradilišta, odnosno svi koridori, svi šahtovi koji sada smetaju za život i promet ovdje u Lukavcu.“ – rekao je gradonačelnik.

„Lukavec je naselje koje je dugo vremena čekalo kanalizaciju, i napokon ju je i dobilo. Ovo je veliko gradilište na kojem radi sedam ekipa. Vrijednost radova u ovom naselju je gotovo 18,5 milijuna kuna. Lukavčani će dobiti 350 besplatnih priključaka na kanalizacijski sustav. Ovdje je 6,7 kilometara aglomeracijske mreže, trenutačno je napravljeno 5,1 kilometar, što znači 77 posto sustava u ovom naselju.“ – istaknuo je direktor VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelisavac.

Unutar VG vodoopskrbe formirana su četiri tima koji obilaze mjesta gdje su građevinski radovi u punom zamahu, gdje sa svakim vlasnikom parcele osobno razgovara gdje im smjestiti sabirni šaht unutar njihove parcele.

Osim u Lukavcu, aglomeracija ide i u drugim cjelinama Posavine i Turopolja. „Kobilić završavamo, tamo smo na 92 posto aglomeracijskog procesa. Na cjelini Okuje, Mraclin, Staro Čiče napravili smo oko 6,5 kilometara, a tamo radi šest ekipa, šest dana u tjednu po desetak sati.“ – kaže Jelisavac.

Da će ostati bez priključka na kanalizaciju ne treba brinuti stanovnike koji u vrijeme kad je prvotno rađen projekt nisu imali građevinsku dozvolu ili nisu bili u prostornom planu.

„Pojedine kuće u nekim slijepim ulicama nisu obuhvaćene ovim projektom, međutim, mi iz VG Vodoopskrbe nećemo ostaviti nikoga da ostane bez priključka na kanalizaciju. Krenut ćemo s novim projektom, kako bismo iz EU povukli sredstva, te ćemo ih do kraja 2023. spojiti na sustav.“ – poručuje Jelisavac.

Određene ulice kroz koje prolazi koridor magistralnog voda po sredini, bit će u potpunosti asfaltirane u suradnji s Gradom koji je u svom proračunu pronašao sredstva kako bi se pokrio onaj dio koji nije financiran iz Kohezijskog fonda EU.

„Znam da nije lako u ovo vrijeme, ali treba pretrpjeti da se polože i ispitaju cijevi, tada slijedi sanacija prometnica. Zahvaljujem sugrađanima na razumijevanju svih ovih godina, i molim ih za još malo strpljenja u narednim mjesecima .“ – rekao je gradonačelnik Barišić.

Kroz tjedan dana očekuje se odluka o izvođaču radova za novi pročistač za koji su pristigle dvije ponude, a njihova vrijednost je oko 100 milijuna kuna.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Covid-19 sedmi dan zaredom zaobišao Veliku Goricu

Objavljeno

on

I dok u Zagrebačkoj županiji bilježimo tri nova slučaja zaraze koronavirusom i to dva slučaja u Jastrebarskom i jedan u Samoboru, Velika Gorica može se pohvaliti kako već sedam dana nema zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata ozdravile su dvije osobe, po jedna u Ispostavama Samobor i Sveti Ivan Zelina.

Ukupno je u županiji izliječeno 187 osoba, preminulo ih je 11, dok je trenutačno aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom 50.

Nastavi čitati

Reporter 395 - 30.07.2020.

Facebook

Izdvojeno