Poveži se s nama

HOTNEWS

Mladi Goričani posjetili vatrogasce

Oko 60-tak mališana iz Dječjeg vrtića Koraci uživalo je u pokaznim vježbama i izloženoj vatrogasnoj opremi

Objavljeno

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara DVD Velika Gorica upriličio je danas Dan otvorenih vrata za goričke vrtićance i osnovnoškolce. Oko 60-tak mališana iz Dječjeg vrtića Koraci uživalo je u pokaznim vježbama i izloženoj vatrogasnoj opremi. Za svoje mlađe sugrađane pripadnici vatrogasnog pomlatka DVD-a izveli su pokaznu vježbu gašenja s brentačom.

„Došla su nam djeca iz vrtića pa smo im pokazali stvari što rade veliki vatrogasci i mi mali. Bilo im je zabavno, a naviše im se svidjelo kad smo radili s vodom i kad se napuhao zračni jastuk za skokove s visine“, otkrio nam je Lovro.

09.05.2018. Velika Gorica – Dani otvorenih vrata DVD-a Velika Gorica. Foto: Bernarda Šipušić

Ovo je bila dobra prilika da djeca nauče kako reagirati u opasnosti i koga nazvati u tom slučaju.

„Svi su danas educirani što se tiče mobitela i znanja, ali najvažnije je da ih se uputi te da oni zapamte taj broj na kojem se mogu dobiti vatrogasci. Zadovoljni smo osnovnim znanjima o vatrogastvu kojima naša djeca već raspolažu. Kroz razgovor s njima saznali smo da su poprilično dobro upućeni“, rekao nam je Ivica Kovačić, predsjednik DVD-a Velika Gorica.

Program koji su pripremili gorički vatrogasci za svoje goste bio je izuzetno atraktivan, a mališani su između ostalog mogli vidjeti pokaznu vježbu s vodom, skakanje s prvog kata u zračni jastuk i vatrogasne ljestve. Iako su djeca iskazala želju da opet posjete DVD, predsjednik nam se požalio da su mladi u Velikoj Gorici sve nezainteresiraniji za vatrogastvo.

09.05.2018. Velika Gorica – Dani otvorenih vrata DVD-a Velika Gorica. Foto: Bernarda Šipušić

„Moram naglasiti da mi u Gorici imamo dosta problema s edukacijom djece i mladeži s obzirom na puno drugih sadržaja. Djeca ne pokazuju previše interesa za to. Po selima nije takva situacija, tamo se sve odvija oko vatrogasnih domova“, dodao je Kovačić.

Vatrogastvo u Velikoj Gorici ima tradiciju dužu od 140 godina, a kako bi se ona održala potrebno je privući mlade članove. Upravo su ovakve manifestacije dobra prilika da se kod mladih probudi ljubav prema ovoj plemenitoj i humanoj djelatnosti.

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno