Poveži se s nama

HOTNEWS

Mladi Goričani posjetili vatrogasce

Oko 60-tak mališana iz Dječjeg vrtića Koraci uživalo je u pokaznim vježbama i izloženoj vatrogasnoj opremi

Objavljeno

Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara DVD Velika Gorica upriličio je danas Dan otvorenih vrata za goričke vrtićance i osnovnoškolce. Oko 60-tak mališana iz Dječjeg vrtića Koraci uživalo je u pokaznim vježbama i izloženoj vatrogasnoj opremi. Za svoje mlađe sugrađane pripadnici vatrogasnog pomlatka DVD-a izveli su pokaznu vježbu gašenja s brentačom.

„Došla su nam djeca iz vrtića pa smo im pokazali stvari što rade veliki vatrogasci i mi mali. Bilo im je zabavno, a naviše im se svidjelo kad smo radili s vodom i kad se napuhao zračni jastuk za skokove s visine“, otkrio nam je Lovro.

09.05.2018. Velika Gorica – Dani otvorenih vrata DVD-a Velika Gorica. Foto: Bernarda Šipušić

Ovo je bila dobra prilika da djeca nauče kako reagirati u opasnosti i koga nazvati u tom slučaju.

„Svi su danas educirani što se tiče mobitela i znanja, ali najvažnije je da ih se uputi te da oni zapamte taj broj na kojem se mogu dobiti vatrogasci. Zadovoljni smo osnovnim znanjima o vatrogastvu kojima naša djeca već raspolažu. Kroz razgovor s njima saznali smo da su poprilično dobro upućeni“, rekao nam je Ivica Kovačić, predsjednik DVD-a Velika Gorica.

Program koji su pripremili gorički vatrogasci za svoje goste bio je izuzetno atraktivan, a mališani su između ostalog mogli vidjeti pokaznu vježbu s vodom, skakanje s prvog kata u zračni jastuk i vatrogasne ljestve. Iako su djeca iskazala želju da opet posjete DVD, predsjednik nam se požalio da su mladi u Velikoj Gorici sve nezainteresiraniji za vatrogastvo.

09.05.2018. Velika Gorica – Dani otvorenih vrata DVD-a Velika Gorica. Foto: Bernarda Šipušić

„Moram naglasiti da mi u Gorici imamo dosta problema s edukacijom djece i mladeži s obzirom na puno drugih sadržaja. Djeca ne pokazuju previše interesa za to. Po selima nije takva situacija, tamo se sve odvija oko vatrogasnih domova“, dodao je Kovačić.

Vatrogastvo u Velikoj Gorici ima tradiciju dužu od 140 godina, a kako bi se ona održala potrebno je privući mlade članove. Upravo su ovakve manifestacije dobra prilika da se kod mladih probudi ljubav prema ovoj plemenitoj i humanoj djelatnosti.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno