Poveži se s nama

Vijesti

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ponovno bez javnog prijevoza

Istekao stari, a nije potpisan novi ugovor o prijevozu putnika prema ovim mjestima

Objavljeno

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ostali su bez javnog prijevoza. Naime, 31. prosinca istekao je ugovor s prijevoznikom koji do tada obavljao uslugu javnog prijevoza prema ovim naseljima. Prvi problemi s javnim prijevozom počeli su prije nešto više od godine dana kada je ukinuta autobusna linija broj 373, zbog financijske neisplativosti tvrtki koja je obavlja prijevoz na toj liniji. Mještani ovih naselja bili su prisiljeni pješačiti između četiri i šest kilometara do prve autobusne stanice.

Zahvaljujući jakom medijskom pritisku, tek u ožujku prošle godine riješen je ovaj problem i nađen novi koncesionar, koji je do kraja prošle godine obavljao uslugu javnog prijevoza na ovom području. Završetkom fiskalne godine, istekao je i ugovor pa su mještani opet ostali bez javnog prijevoza. U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo koji će dobiti koncesiju na godinu dana.

Kontaktirali smo načelnika Općine Pokupsko Božidara Škrinjarića koji nam je rekao kako bi postupak trebao biti gotov do 15. siječnja.

– Mi smo bili dužni raspisati novi natječaj za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo. Natječaj je trebao biti ranije dovršen, ali stjecajem okolnosti nije. Nažalost, sve je malo nesretno ispalo. Zamolio bih mještane da još malo budu strpljivi, prijevoz nije upitan. Nadam se kako će cijeli postupak biti gotov do 15. siječnja – rekao nam je načelnik.

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno