Poveži se s nama

HOTNEWS

Miroslav Grahovac: Eko škola Rakitovec prva je u gradu, Županiji i cijeloj državi!

Objavljeno

U prikupljanju starog papira Eko škola Rakitovec ponovno je na samom vrhu. Na području grada Velike Gorice škola je osvojila prvo mjesto i novčanu nagradu od 9.000 kuna za kupnju školske opreme. Također, vrijedni učenici i njihovi nastavnici na tronu su i u cijeloj Zagrebačkoj županiji.

 

„Od 50 škola koje su prikupljale stari papir isto smo osvojili prvo mjesto. Sakupili smo 34 tone papira, što po učeniku iznosi 587 kilograma. Za to smo od Županije, zajedno s prvih pet rangiranih županijskih škola nagrađeni pametnim pločama i projektorom“, kaže koordinator za Eko školu Rakitovec Miroslav Grahovac.

 

Miroslav Grahovac, Eko škola Rakitovec

 

Zanimljivo je to da su među pet nagrađenih županijskih škola, sve tri područne OŠ Vukovine – škole u Rakitovcu, Mraclinu i Buševcu.

 

Put u Nacionalni park 0 kuna

 

Osim što su prvaci u prikupljanju starog papira i očuvanju šuma, vrijedni gorički učenici postižu sjajne rezultate i u prikupljanju odbačenih plastičnih čepova. Ovih su dana, priča nam Grahovac, svojim roditeljima uštedjeli znatan novac jer su na izlet u Nacionalni park Krka otišli potpuno besplatno. Prijevoz su platili novcem od starog papira, a ulaznice plastičnim čepovima.

 

„Sakupili smo čepove za ulaznice u Nacionalni park Krka, a autobus platili sredstvima od starog papira. Time smo roditeljima ušparali preko 10.000 kuna“, napomenuo je Grahovac.

 

Rakitovčani su i ove školske godine državni prvaci u prikupljanju starih baterija. Uspjeli su prikupiti čak 369 kilograma ili 6,3 kilograma po učeniku.

 

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno