Poveži se s nama

Vijesti

Ministrica Divjak u pratnji potpredsjednika Vlade Štromara u Gorici će testirati rad na mikroračunalu

Cilj je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti

Objavljeno

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić danas će posjetiti Osnovnu školu „Eugen Kvaternik“, jednu od škola koja je uključena u projekt ProMikro. Nakon obilaska nastave na mikroračunalima i razgovora s učenicima i nastavnicima, ministrica će zajedno s učenicima testirati rad na mikroračunalu. U njezinoj pratnji bit će potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar i članica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Marija Puh.

ProMikro je zajednički projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM i CARNet-a. Cilj ovog projekta je uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala. Projekt ima potporu Hrvatske udruge poslodavaca koja osigurava sredstva za edukaciju učitelja za korištenje mikroračunala. U projekt je uključena i Hrvatska pošta koja je besplatno distribuirala mikroračunala. Na Javni poziv za sudjelovanje u projektu ProMikro prijavilo se čak 83 posto svih osnovnih škola koje izvode nastavu 6. razreda.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Snijeg zabijelio Vukomeričke gorice

Zimska idila iznenadila krajem veljače

Objavljeno

on

Nakon perioda toplog vremena danas je stigla promjena, a tijekom dana promijenila su se četiri godišnja doba. Nakon tuče stigao nam i snijeg.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno