Poveži se s nama

HOTNEWS

Milinović nema razloga ništa mijenjati – Gorica u Sigetu traži potvrdu kvalitete

Objavljeno

Trener Gorice Milinović doista nema razloga za bilo kakve promjene u igračkom sastavu od utakmice sa Lučkim koju je podsjetimo se Gorica dobila uvjerljivo 0:4. Detalje sa te utakmice donosimo Vam u kratkim sažecima. Svi su zdravi, motivirani i željni da potvrdom dobrih igara i rezultata vrate Goricu na pozicije koje će igračima donijeti zasluženi plasman na više pozicije od sadašnjeg, a uz malo sreće Gorica može hvatati čak i četvrtu poziciju na tablici, iako je središnji dio toliko zgusnut da momčadi od 4 – 8 pozicije dijele tek četiri boda.

 

Lučko – Gorica video highlights:

 

 

Tako će Gorica u nedjelju na stadionu Hrvatskog Dragovoljca u Novom Zagrebu istrčati u slijedećem sastavu:

Šušković, Jančetić, Perić, Milanović, Žutić, Hodžić, Marina, Španja, Tatar, Škvorc, Matošević

 

Jučerašnja “prvotravanjska” objava mnoge je uzburkala, a informacija o milijunskom transferu je vrlo brzo prostrujala gradom. Ipak, u Gorici je sve mirno, u klubu su svjesni da su igrači poput Tatara koji je već u početnoj fazi iskočio sa četiri pogotka, mladog Matoševića, Hodžića, Španje i Marine, već dugo pod povećalom raznih agencija i da se ovakav transfer može dogoditi svakog dana. Upravo i na tom planu u Gorici su uz Matoševića i Tatara, ovih dana dogovorili sve oko produženja Ugovora sa Hodžićem, a idući tjedan bi trebalo biti sve zaključeno i sa Marinom i Španjom, a baš ta okosnica uz Šuškovića, Težaka, Jančetića i ostale bi trebala biti zamašnjak za jesensku borbu za više domete novog prvenstva. Kad tome pridodamo nekoliko nadarenih mladih juniora Gorice, nema razloga da Gorica i slijedeće godine ne zagrize u čvrstu borbu za vrh.

 

 

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno