Poveži se s nama

Politika

Mihael Zmajlović: ‘Zoran Milanović sigurno ulazi u drugi krug izbora, a u drugom krugu očekujemo pobjedu’

SDP-ovci Zagrebačke županije iz Velike Gorice pozvali građane da u nedjelju izađu na izbore i podrže njihovog kandidata

Objavljeno

Vodeći SDP-ovci Zagrebačke županije pozvali su građane Velike Gorice i stanovnike Zagrebačke županije da 22. prosinca izađu na predsjedničke izbore i podrže Zorana Milanovića, njihovog kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.

– Ovi izbori su važni jer na njima ne biramo samo ljude, već biramo između dvije različite Hrvatske. S jedne strane Hrvatsku koja je nazadna i tjera nas u mrak ekstremne desnice, s druge strane Hrvatsku koja nudi perspektivu, budućnost i progresivnost – istaknuo je Mihael Zmajlović, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije.

19.12.2019. Velika Gorica – Pressica SDP-a. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

SDP-ovci imaju velika očekivanja od skorašnjih izbora i to ne kriju.

– Zoran Milanović sigurno ulazi u drugi krug izbora, a u drugom krugu očekujemo pobjedu. Mi ta očekivanja gradimo na osnovu onoga što vidimo i atmosferi koja vlada te kako građani reagiraju – dodao je Zmajlović.

19.12.2019. Velika Gorica – Pressica SDP-a. Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Član predsjedništva SDP-a Hrvatske Ivo Jelušić istaknuo je kako je Milanović pokazao da je jedini ozbiljni kandidat na hrvatskoj političkoj sceni.

– Uz dužno poštovanje svim ostalim kandidatima pa i onima s ljevice, građani ako žele da Hrvatska počne izgledati normalno, pristojno i uljudno nemaju drugog izbora nego glasati za Zorana Milanovića – izjavio je Jelušić.

Politika

Božo Petrov: ‘Budućnost Hrvatske ne predstavljaju ni HDZ ni SDP’

Predsjednik MOST-a posjetio Veliku Goricu

Objavljeno

on

Velikogorički MOST u svojim stranačkim prostorijama ugostio je predsjednika stranke Božu Petrova. Bila je to jedinstvena prilika da se pretrese politička situacija na goričkom području. Koordinator  MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek na radnom sastanku izvijestio je prisutne o stanju u gradu. Među članovima i simpatizerima na druženje su došli i vijećnici MOST-a u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice Karmen Rak i Alan Šembera.

Foto: MOST

U svom obraćanju okupljenima Petrov je istaknuo kako oporba treba pokazati kako se politika može voditi i drugačije, bez afera, korupcije i klijentelizma. Evo što je čelnik MOST-a izjavio vezano uz mogući nastavka suradnje nakon predsjedničkih izbora s Miroslavom Škorom.

– Ono što nas sada očekuje su razgovori. Ja se nadam da je sazrelo vrijeme da Hrvatska dobije jednu drugačiju i bolju opciju jer budućnost Hrvatske ne predstavljaju ni HDZ ni SDP – istaknuo je Petrov

Nastavi čitati

Politika

Čička Poljana izabrala SDP

Za listu predvođenu Darinkom Gučićem glasalo 80 posto birača

Objavljeno

on

Na jučerašnjim izborima za Vijeće Mjesnog odbora Čička Poljana uvjerljivo je pobijedila lista SDP-a s osvojenih 80 posto glasova. Od 607 birača na izbore je izašlo tek njih 134, odnosno 22,08 posto. Za listu SDP-a predvođenu Darinkom Gučićem glasala su 104 birača, a za koalicijsku listu HDZ-a i HSU-a predvođenu Ivanom Jankovićem 26 birača.

Nastavi čitati

Politika

HDZ i SDP kandidirali izborne liste za članove Vijeća Mjesnog odbora Čička Poljana

Početkom veljače mještani Čičke Poljane biraju svoje predstavnike

Objavljeno

on

Odlukom Gradskog vijeća Grada Velike Gorice izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora Čička Poljana raspisani su za 9. veljače. Mještani ovog turopoljskog naselja birat će sedam članova s dvije liste. Prvu listu sastavila je Hrvatska demokratska zajednica sa svojim koalicijskim partnerom  Hrvatskom strankom umirovljenika, a drugu Socijaldemokratska partija.

Evo tko su kandidati na listama:

 

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ

HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU

– NOSITELJ LISTE: IVAN JANKOVIĆ

 1. IVAN JANKOVIĆ
 2. KATARINA JANKOVIĆ
 3. SREČKO ŠESTOK
 4. IGOR JANKOVIĆ
 5. MARIJAN ČEHOVEC
 6. BOJAN OGRAJŠEK
 7. IVANKA JANKOVIĆ

 

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP

– NOSITELJ LISTE: DARINKO GUČIĆ

 1. DARINKO GUČIĆ
 2. IVAN ANTOLČIĆ
 3. IVA RADIČEVIĆ
 4. KRISTINA IVANDIĆ
 5. JASMINA PERADINOVIĆ
 6. JASNA ČAČIJA
 7. JOSIP JAMBREŠIĆ

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno