Poveži se s nama

HOTNEWS

Međunarodna zračna luka Zagreb i Centar za odgoj i obrazovanje potpisali Povelju prijateljstva

Objavljeno

Međunarodna zračna luka Zagreb i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica danas su potpisali Povelju o međusobnoj suradnji i prijateljstvu. Poseban naglasak je stavljen na suradnju koja je usmjerena na podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama na području Velike Gorice.
 
Član Uprave Međunarodne zračne luke, David Gabelica, objasnio je odakle ideja za ovom inicijativom:

 

U svim modernim tvrtkama kriterij uspjeha nije više isključivo novac, nego se on više bazira na nekim analitičkim činjenicama. Jedna od njih je i uspjeh da se uspostavi dobar odnos s lokalnom zajednicom, jer mi smo dio lokalne zajednice. Većina naših djelatnika stanuje i boravi unutar Velike Gorice, tako da je nama bilo prirodno, i jedan od naših kriterija uspjeha jest da se uspješni integriramo u lokalnu zajednicu i uspješno surađivati s njima.

 

Tom su prilikom Centru za odgoj i obrazovanje darovali 16 tisuća kuna vrijedan digitalni logopedski set za potrebe provođenja logopedskih vježbi. Zadovoljan ovom suradnjom je i ravnatelj Centra Zvonko Katalinić koji ističe kako su dosad koristili logopedski set star 50 godina.

 

Centar za odgoj i obrazovanje - Dražen Barišić - Lidia Capković Martinek - David Gabelica - Zvonko Katalinić

 

Ovo je jedan od najmodernijih logopedskih setova koji će u rehabilitaciji svakodnevno pomagati ne samo našoj djeci, našim korisnicima, nego i djeci koja dolaze ovdje iz redovnog sustava na rehabilitaciju. Ali ovo je samo dio stvari koje su realizirane dogovorom između Međunarodne zračne luke Zagreb koji su prepoznali naše ideje, naše projekte a sve u korist podizanja standarda kvalitete života i rada naše djece.
 
Trenutno u Centru boravi oko 80-ero djece, ali isto ih toliko svakodnevno dolazi iz redovnog sustava obrazovanja na psiho-socijalnu pomoć i rehabilitaciju.

 

Centar za odgoj i obrazovanje - Zvonko Katalinić - David Gabelica

 

“Mi zasad imamo četiri logopeda koji će se izmjenjivati jer to je uređaj koji je prenosiv tako da će moći služiti i na drugoj lokaciji i u drugim prostorijama koji su ovdje. To je moderan digitaliziran način ispitivanja korekcije sluha, govora i sve što ulazi u poremećaj učenja, čitanja, pisanja, disleksije i slično.” – dodaje Katalinić.

 

Potpisivanju Povelje nazočio je i gradonačelnik Dražen Barišić.
 
Ovo pokazuje veliku humanost najveće tvrtke na našem području, a to je Međunarodna zračna luka Zagreb “dr. Franjo Tuđman”. Danas su predstavnici, g. Gabelica, donijeli vrlo vrijedan poklon koji je, nažalost, sve potrebniji u svim društvima pa tako i u visoko urbanom društvu kao što je Velika Gorica. To je potrebno i gradu, ali i Centru za odgoj i obrazovanje i velika humanost sa jedne strane, te dobar i kvalitetan rad i suradnja s druge strane.

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno