Poveži se s nama

Vijesti

Međunarodna optometrijska konferencija okupila 500 sudionika

Konferenciju je organiziralo Veleučilište Velika Gorica u  suradnji s Europskom akademijom optometrije i optike

Objavljeno

Četvrta optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe – OCCSEE 2018. okupila je u Puli više od 500 sudionika iz 30 europskih zemalja i iz SAD-a. Konferenciju je organiziralo Veleučilište Velika Gorica u  suradnji s Europskom akademijom optometrije i optike.

11.05.2018. Pula – Četvrta optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe. Foto: VVG

„U sklopu trodnevne konferencije bit će održano niz radionica i okruglih stolova, a teme konferencije su Binokularni vid i pedijatrija, Starenje oka, Prodaja optičkih pomagala u skladu s potrebama klijenta, Kontaktne leće i površina oka, Klinička tehnologija, Vještine vođenja, Oblikovanje vaše budućnosti i Obrazovanje“, rekao je Alen Stranjik, predsjednik OCCSEE-a.

11.05.2018. Pula – Četvrta optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe. Foto: VVG

Veleučilište Velika Gorica se kroz organizaciju ove međunarodne stručno znanstvene konferencije vrlo visoko pozicioniralo u ovom području te tako omogućilo kontinuirani transfer znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja.

 

Vijesti

Besplatno pregledajte kožu

Redoviti pregledi olakšavaju otkrivanje zloćudnih tumora kože u ranom stadiju i omogućuju potpuno izlječenje

Objavljeno

on

Dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan 29. lipnja u prostoru Ljekarni Zagrebačke županije na Trgu kralja Petra Krešimira IV besplatno će pregledati naručene Velikogoričane. Kako bi se besplatno pregledali, potrebno je prethodno naručiti se na broj telefona 01 6221 269.

„Ovaj program Zagrebačka županija provodi petu godinu zaredom i u ovoj godini za tu svrhu osigurala je 50 tisuća kuna. Interes stanovnika je iznimno velik, a prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan u 2017. godini programom ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože bilo je obuhvaćeno 540 osoba s područja Zagrebačke županije“, poručili su iz Zagrebačke županije.
Redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Nastavi čitati

Vijesti

Velika Gorica dobiva novi rotor

Tijekom izvođenja radova za sav promet bit će zatvoreno raskrižje ulica Ljudevita Posavskog, Matice Hrvatske i Kolodvorske

Objavljeno

on

Početkom srpnja započet će izgradnja kružnog toka na raskrižju Ulice kneza Ljudevita Posavskog, Ulice Matice Hrvatske i Kolodvorske ulice. Njegova izgradnja trebala bi dovesti do nove kvalitetnije organizacije prometa u gradu, smanjenja prometnih gužvi i povećanja sigurnosti.

„U zoni novog kružnog toka bit će uređene i pješačke i biciklističke staze, a pješački prijelazi bit će prilagođeni osobama s invaliditetom. Tijekom radova na izgradnji kružnog toka na snazi će biti privremena regulacija prometa tijekom kojeg će navedeno raskrižje biti potpuno zatvoreno za promet, koji će biti preusmjeren na okolne prometnice“, poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Vijesti

Može li narcizam biti zdrav?

Alen Petranović o psihološkom profilu prvog čovjeka SAD-a

Objavljeno

on

Večeras od 19 sati u Goričkom klubu mladih možete poslušati predavanje Alena Petranovića pod nazivom „Trump i narcizam“.

„Izborom Donalda Trumpa za predsjednika, 27 psihijatara i zdravstvenih stručnjaka odlučilo je progovoriti, upozoriti i educirati javnost o opasnosti, između ostalog, narcizma i njegovog utjecaja na pojedinca, u ovom slučaju predsjednika svjetske velesile, osobe koja ima moć odlučivati o pitanjima života i smrti. Što psihologija kaže o narcizmu i narcističkom poremećaju ličnosti? Može li narcizam biti zdrav ili je uvijek patologija? Postoje li različiti oblici narcizma? Vlada li društvom epidemija narcizma? U predavanju ćete dobiti odgovore na ova pitanja te saznati što su to eminentni stručnjaci rekli o slučaju Trump“, stoji u najavi predavanja.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno