Poveži se s nama

HOTNEWS

Matija Dvorneković u Albaniji izborio Europu te osvojio Kup

Objavljeno

Šest sezona Matija Dvorneković Ninđa (27) žario je i palio u današnjem drugoligašu Gorici. Zviezdane trenutke doživio je osvajanjem šampionske drugoligaške titule koja se po svim zakonima (osim onog HNS-a) morala nagraditi ulaskom u elitni razred Hrvatskog nogometa što je na nevjerojatan način izostalo. Nakon svega, Matija se u siječnju ove godine odlučio prihvatititi ponudu prvoligaša FC KUKESI-ja iz Albanije. Samo oni najbliži Dvornekoviću znali su što se proteklih pet mjeseci događalo našem internacionalcu na, samo za neupućene, ne baš zvučnoj destinaciji.

Matija Dvorneković i mlađi sin Lucas.

Matija Dvorneković i mlađi sin Lucas.

Dogovoren susret u Velikoj Gorici iskoristili smo za razgovor na relaciji igrač – dopisnik Cityportala što domaćem velikogoričkom dečku nije bio nikakav problem mada mu je zbog mnogobrojnih obaveza vrijeme “curilo”.

“Klub mi je dozvolio samo 10-tak dana odmora jer pripreme za novu sezonu idu već 6. lipnja. Uspjeli smo osvojiti treću poziciju u redoslijedu čime smo izborili igranje u Europi. Prvu utakmicu pretkola za Euro Ligu igramo već 30. lipnja” – uvodno je kazao Matija.

IMG-20160522-WA0007

Matija Dvorneković

Kako se zapravo Dvorneković našao u KUKESI-ju iz istoimenog mjesta stotinjak kilometara udaljenom od Tirane (grad od oko 1,5 milijuna stanovnika)? “Zimus je moj sadašnji klub imao 7 bodova manje od trećeplasiranog (pozicija koja vodi u Europu) i odlučili su se pojačati a izbor je pao na moju malenkost. Na kraju, željeno treće mjesto smo i osvojili a uzeli smo i nacionalni Kup; KUKESI prvi put u svojoj povijesti a to mu je i prvi značajniji trofej” – otkrio je Dvorneković a na zamolbu predočio je i svoj učinak.

IMG-20160522-WA0005

Sinovi Lucas i Noah

“Proljetos sam odigrao kompletnih 24 utakmice; 18 u prvenstvu i 6 u Kupu. Zabio sam 4 gola, imam isto toliko asistencija, tri puta sam izborio kazneni udarac te zaradio dva crvena kartona na štetu suparnika nam. Učinkom sam zadovoljan a moram istaknuti da sam igrao na više pozicija, prema potrebama i zamislima našeg stratega na špici, polušpici, lijevo ili desno, bilo mi je svejedno, važno da su se uspjesi redali” – dobrog raspoloženja pričao je Matija te “bacio” usporedbu Albanskog i našeg nogometa. “Nema značajnije razlike, iako je u Hrvatskoj infrastruktura ipak na višoj razini. Derbije dođe pogledati 5 do 10 tisuća gledatelja a nas u prosjeku prati oko dvije tisuće. Treniramo u Tirani gdje i živim a putujem(o) samo na utakmice.”

WP_20160522_19_10_39_Rich(1)

Dok je pričao Matija se morao brinuti i o prisutnom šestomjesečnom sina Lucasu. “U Tirani mi inače boravi čitava obitelj. Osim o Lucasu supruga Ivana vodi brigu i o starijem sinu Noahu koji ima dvije godine i četiri mjeseca. Lucasu će uskoro krštenje a kum će biti moj veliki prijatelj i negdašnji suigrač u Gorici Hrvoje Jančetić.” Što se budućnosti tiče Dvorneković nije želio previše elaborirati. “Ugovor mi važi još godinu dana i zasad još ne razbijam previše glavu oko daljnje karijere. Igranje u Europi prilika je za dokazivanje i stjecanje još boljeg rejtinga ali može li se u nogometu išta sa sigurnošću predvidjeti?” – pitanje si je postavio Ninđa kojem simpatičan nadimak nekako više nije primjeren.

WP_20160522_18_59_49_Rich

Matija danas djeluje nekako mnogo zrelije, mirnije, staloženije, razboritije. Supruga i sinovi nasljednici sigurno su pridonjeli tome. Pri kraju druženja, razgovor nije mogao završiti a da se zajednički pričom ne dotaknemo tasta mu Stjepana Kovačića Pere, negdašnjeg legendarnog veznjaka Radnika koji je vjerujem mnoge staloženom i inteligentnom igrom podsjećao na velikog majstora Dinama Rudija Belina. Pero je bio i trener ekspert za mnoge mlade nogometaše, a eto zajednička obitelj mu je nogometno pojačana još jednim majstorom u liku Matije Dvornekovića kojem želimo samo zdravlja jer sve ono najvažnije u životu već ima.

HOTNEWS

Prometnice u Velikoj Mlaki i Selnici u novom ruhu

Riječ je o prometnicama obuhvaćenima projektom Aglomeracija Velika Gorica.

Objavljeno

on

Stanje prometnica, pitanje kada će biti sanirane, napravljene jedno je od najčešćih pitanja koja postavljaju naši sugrađani.Budući je u tijeku najveći projekt na našem području, a riječ je o Aglomeraciji Velika Gorica, mnoge od tih prometnica novo ruho dobile su ili će tek dobiti po završetku radova. Da stanovnici u Velikoj Mlaki i Selnici mogu odahnuti pokazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je jučer i danas obišao radove u spomenutim naseljima.

-Svim raspoloživim resursima asfaltiramo prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija Velika Gorica. Nema stajanja dok se prometnice ne dovedu u red. Ovim putem zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

U Velikoj Mlaki radi se u Teslinoj, Waingarterovoj i Ulici Vlatka Mačeka gdje se završava priprema podloge, a asfaltiranje je predviđeno naredni tjedan. Trg Majke Hrvatice bi trebao biti odrađen nakon navedenih ulica, a Ulica Svete Barbare trebala bi biti asfaltirana do 15.svibnja ove godine.

U Selnici se sve sporedne ulice planiraju asfaltirati do prvog svibnja ove godine.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Ministrica Tramišak u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica dobio je bespovratna europska sredstva za izgradnju i opremanje VG poduzetničko inkubatora, prijavite se na Starup VG predinkubacijski program, bili smo na otvorenju goričke pumptrack staze, a upoznali smo i goričkog “stričeka” u vrtiću. Sve to i još mnogo više donosimo vam u novom izdanju emisije City puls…

 

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Nakon početnog šoka, svi su oduševljeni muškim odgajateljem

Upoznajte Tihomira, prvog velikogoričkog stričeka u vrtiću….

Objavljeno

on

Ples, pjesma, veselje, zagrljaji i osmijesi, svakodnevica su Tihomira Kovačevića. On je muški odgajatelj u Dječjem vrtiću Žirek u mješovitoj skupini, a taj posao radi već punih 12 godina.

– Na početku nisam bio siguran da li je to zanimanje za mene, no već u prvim danima na poslu djeca su me jako dobro prihvatila, roditelji su bili šokirani i pomalo skeptični, kako to odjednom da sada imamo stričeka, a ne tetu – priča nam Tihomir.

Nakon početnog šoka roditelja. Tihomir je postao omiljen, ne samo među kolegama već i djecom.

– Stalno je dinamično, veselo, ima i tužnih trenutaka, ali brzo to riješimo. Grupa je mješovita, što je odlično. Funkcioniramo kao obitelj, odgojiteljice imaju ulogu mame, a odgojitelj tate, kaže naš odgajatelj.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Tihomir je otac dvoje male djece, ima sina i kćer, kaže kako čovjek uči cijeli život i naravno da ona znanja koja stekneš na poslu moguće je primijeniti i kod kuće.
Kroz timski rad i planiranje aktivnosti, Nada, Nina i Tihomir, uspjeli su stvoriti sredinu koja podsjeća na obitelj.

– Pokazali smo da je rodna ravnopravnost jako bitna jer na taj način djeca uče ponašati se. Ne odbijaju stričeka kad dođe s njima plesati, ne zaziru od toga kada dijete treba emocionalnu podršku, kaže odgojiteljica Nada Babić Čavrak.

U obiteljskoj atmosferi, djeca uživaju u igri i brojnim aktivnostima, a najviše vole tjelesne i glazbene aktivnosti ističe Tihomir koji im ponekad svira harmoniku i gitaru.

Upoznajte Tihomira Kovačevića, muškog odgajatelj u DV Žirek foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Muških odgojitelja u Hrvatskoj je svega nekolicina, prema podacima njih 5 posto. Tihomir smatra kako bi svaka odgojna skupina u vrtiću trebala imati barem jednog muškog odgajatelja.

– To je posebno važno za djecu s teškoćama u razvoju. Mi ih ove godine imamo dvoje i pokazalo se da jako dobro reagiraju, ističe Tihomir.

Dječji vrtić Žirek do prije par godina bio je jedini vrtić u gradu koji je imao muškog odgajatelja. Još jedan radi u Dječjem vrtiću Velika Gorica.

– Tihomir je vrlo omiljen u kolektivu. Ta jedna ekskluziva nam je na baš na ponos našeg vrtića – priča nam ravnateljica Sandra Crnić koja je i sama dok se školovala u grupi imala dvoje kolega.

– Njegov humor, pristup radu i odnos prema djeci, motiviraju i nas ostale kolegice da slijedimo ono što on zamisli, ističe Babić Čavrak.

Na kraju cijele priče, ovaj pozitivan primjer, pokazao je da nije bitno kojeg si spola kada radiš ono što voliš i daješ sebe u to. Možda baš Tihomir potakne mnoge druge da unatoč svemu treba slijediti svoje snove.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno