Poveži se s nama

Crna kronika

Maskirani razbojnici operirali po goričkom području

Orobljen je kiosk u Velikom Polju i benzinska postaja u Velikoj Gorici – iz policije kažu kako je materijalna šteta na oba mjesta zločina iznosila više tisuća kuna

Objavljeno

Proteklog vikenda nije bilo prometnih nesreća, ali zato su razbojnici imali pune ruke posla. Večernji sati su im očito idealna prilika za akciju. Zamaskiraju se, a još ni Fašnik nije stigao. U petak oko 22.35 sati u naselju Veliko Polje, Nadinska ulica, nepoznati je maskirani počinitelj došao do kioska, zaprijetio vatrenim oružjem, te počinio razbojništvo nad 46-godišnjim zaposlenikom i otuđio više tisuća kuna.

Razbojnici su se ohrabrili, pa je stradala i benzinska postaja na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Gorici. Jučer oko 21.40 sati, dvojica maskiranih nepoznatih počinitelja zaprijetila su vatrenim oružjem i drvenim predmetom, te počinila razbojništvo nad dvoje mladih zaposlenika (19 i 20 godina). Ovim kaznenim djelom počinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Crna kronika

U samo dva sata opljačkali četiri kuće

Tražili su zlatni nakit i novac

Objavljeno

on

Nepoznati provalnici opljačkali su u nedjelju u samo dva sata, između 16.30 i 18.30 sati, četiri kuće u neposrednoj blizini. Na meti su im bile dvije obiteljske kuće u Ulici Augusta Šenoe te po jedna u Ulici Mladena Kerstnera i Seljine brigade. Policija sumnja da se radi o istim počiniteljima budući da je u sve četiri kuće provaljeno na isti način, obijanjem prozora ili balkonskih vrata sa zadnje strane kuće, a kuće se nalaze vrlo blizu jedna druge. Plijen provalnika bio je zlatni nakit i novac, ukupne vrijednosti oko 26 tisuća kuna. U jednoj kući provalnici nisu uspjeli ukrasti ništa jer se uključio alarm te ih omeo.

Policija apelira na građane da obrate pažnju i dojave ukoliko primijete sumnjive osobe u svom susjedstvu jer, kako kažu, ove kuće nisu na glavnoj ulici, pa bi susjedi mogli primijetiti osobe koje nisu stanari. Također, dodaju, evidentno je da su se počinitelji pripremili i najvjerojatnije prije akcije kuće neko vrijeme promatrali.

“Obratite pažnju na osobe koje se kreću po susjedstvu već nakon prvog sumraka. Građani nam sumnjive osobe mogu dojaviti i anonimno i ne moraju biti sigurni da se radi o provalnicima, policija će provjeriti. Dojavom pomažu i sami sebi jer se to sutra može i njima dogoditi, a ovakve slučajeve je teško riješiti bez pomoći građana”, kažu iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prometna na raskrižju Kurilovečke i Matice hrvatske

Objavljeno

on

Jedno uobičajeno poslijepodne zamalo je završilo tragično, a prema riječima očevidaca, sve zbog neprilagođene brzine. Naime, na vozilo koje se kretalo Kurilovečkom naletjelo je drugo vozilo iz Ulice Matice Hrvatske. Na sreću nema ozbiljnih posljedica, a u ovoj nesreći osim automobila najviše je nastradao – semafor!

Naravno, više detalja i to onih službenih znat će se nakon policijskog očevida.

Vremenski uvjeti su takvi da je smanjena vidljivost, kolnici su mokri i skliski, stoga, vozači oprez, prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Kerstnerovoj ukraden nakit

Šteta procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna

Objavljeno

on

U Ulici Mladena Kerstnera jučer između 16,30 i 19,10 sati nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću 46-godišnjaka. Provalnik je iz kuće otuđio nakit, a nastala šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno