Poveži se s nama

Crna kronika

Maskirani razbojnici operirali po goričkom području

Orobljen je kiosk u Velikom Polju i benzinska postaja u Velikoj Gorici – iz policije kažu kako je materijalna šteta na oba mjesta zločina iznosila više tisuća kuna

Objavljeno

Proteklog vikenda nije bilo prometnih nesreća, ali zato su razbojnici imali pune ruke posla. Večernji sati su im očito idealna prilika za akciju. Zamaskiraju se, a još ni Fašnik nije stigao. U petak oko 22.35 sati u naselju Veliko Polje, Nadinska ulica, nepoznati je maskirani počinitelj došao do kioska, zaprijetio vatrenim oružjem, te počinio razbojništvo nad 46-godišnjim zaposlenikom i otuđio više tisuća kuna.

Razbojnici su se ohrabrili, pa je stradala i benzinska postaja na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Gorici. Jučer oko 21.40 sati, dvojica maskiranih nepoznatih počinitelja zaprijetila su vatrenim oružjem i drvenim predmetom, te počinila razbojništvo nad dvoje mladih zaposlenika (19 i 20 godina). Ovim kaznenim djelom počinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno