Poveži se s nama

Crna kronika

Maskirani muškarac opljačkao trgovinu u Velikoj Mlaki

Ukrao je nekoliko tisuća kuna i pobjegao

Objavljeno

Maskirani muškarac jučer navečer opljačkao je trgovinu u Velikoj Mlaki. Policija javlja kako je oko 19.15 sati ušao u trgovinu na Trgu Majke Hrvatice i nožem prijetio 52-godišnjoj zaposlenici. Ukrao je nekoliko tisuća kuna i pobjegao.

Crna kronika

Goričke parfumerije lopovima najomiljenije

Dok u velikim zagrebačkim trgovačkim centrima o sigurnosti robe brinu zaštitari u civilu i nadzorne kamere, u manjim parfumerijama sve je spalo na leđa zaposlenica

Objavljeno

on

Prijavljena je još jedna krađa parfema. Goričke parfumerije sve češće se nalaze na meti lopova. Razlog tome je slab sustav nadzora. Dok u velikim zagrebačkim parfumerijama o sigurnosti trgovačke robe brinu zaštitari u civilu i nadzorne kamere, u onim manjim sve je spalo na leđa zaposlenica, koje često zbog zauzetosti poslom ne stignu paziti i na robu. S obzirom na to da se vrijednost ukradene robe često kreće oko iznosa od tisuću do tri tisuće kuna, što na mjesečnoj razini i nije velika stavka za njih, parfumerijama se ne isplati ulagati u sigurnost svojih manjih trgovina.

„Dok se ova situacija tolerira, policija je nemoćna. Nemoćne su i djelatnice. Netko je našao nišu kako lagodno živjeti“, rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Zadnja u nizu krađa dogodila se 31. listopada, a prijavljena je tjedan dana poslije. Nepoznata ženska osoba iskoristila je zauzetost djelatnica u DM-u na Trgu Stjepana Radića i ukrala veću količinu parfema. Šteta se ovaj put popela na više od četiri tisuće kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbojništvo u Odri

Trojica muškarca oteli nekoliko stotina tisuća kuna 41-godišnjaku

Objavljeno

on

Jučer oko 8 sati u Odri, Ulica Ivana Lackovića Croate, trojica su nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage počinili su razbojništvo nad 41-godišnjakinjom. Oduzeli su mu torbu, novac i druge stvari. Šteta je procijenjena na nekoliko stotina tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Zaustavljeno 15 vozača zbog prebrze vožnje

U dvije prometne nesreće sudionici zadobili lakše tjelesne ozlijede

Objavljeno

on

Tijekom vikenda zabilježena su 22 prometna prekršaja. Policija je zaustavila 15 vozača zbog prebrze vožnje, a jedan vozač isključen je iz prometa zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

„Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, 1982. godište, u Velikoj Gorici, Rakarska 22, u koncentraciji od 1,06 g/kg“, poručili su iz PP Velika Gorica.

Dogodile su se i dvije prometne nesreće s u kojim su sudionici zadobili lakše tjelesne ozlijede.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno