Poveži se s nama

Vijesti

Maske za učenike osigurava Grad Velika Gorica

Za sve učenike koji će ih morati nositi, kao i za djecu koja koriste školski prijevoz, maske će osigurati Grad

Objavljeno

Posljednjih dana s posebnom pažnjom prate se informacije vezane uz početak školske godine.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u novoj školskoj godini. Ovo su neke od najvažnijh mjera:

  •  Za rani i predškolski odgoj preporuča se ne miješanje skupina te održavanje najvećeg mogućeg razmaka za vrijeme jela i spavanja.
  •  Svaka odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel boravi u jednoj prostoriji (učenici ne mijenjaju učionicu niti u predmetnoj nastavi).
  • Učenici 1.-4. razreda osnove škole uz higijenske mjere i mjere fizičke distance, ne moraju nositi zaštitne maske.
  • Od 5. do 8. razreda trebaju se poštivati mjere nemiješanja skupina/razrednih odjela te osiguranja minimalno 1,5 m razmaka. Ako to nije moguće, učenici i učitelj trebaju nositi zaštitne maske ili se razredni odjel dijeli na grupe učenika (turnusna nastava). Iste mjere odnose se i na srednje škole, ali razmak mora biti približno 2 metra.
  •  Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, a učenici starije dobi mogu je mjeriti samostalno. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dolaziti u školu, već se javiti ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju.

Djeca ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti, izraženu mjeru samoizolacije ili su pozitivna na Covid 19.

U skladu s navedenim održan je sastanak grada i ravnatelja osnovnih škola i dječjih vrtića, a radi provjere spremnosti na prilagođene uvjete rada zbog epidemioloških mjera. Za sve učenike koji će morati nositi maske, kao i za djecu koja koriste školski prijevoz, maske će osigurati Grad. O svim ostalim detaljima roditelji će biti obaviješteni putem internet stranica škola.

Sport

Poraz Kurilovca, Jelačić prizemljio Polet

Meštrici bodovi iz Vezišća

Objavljeno

on

U subotu 17. travnja 2021. dio naših klubova iz Turopolja odigralo je svoje prvenstvene utakmice. Po zakonu velikih brojeva, moralo se i to dogoditi. Turopoljski treće ligaš Kurilovec doživio je prvi proljetni poraz i to u gradu na četiri rijeke u Karlovcu. Vodili su gosti na poluvremenu 0:2 ali završilo je 3:2. Jarun je osvojio nova tri boda i oduzeo je Kurilovcu vodeću poziciju.

U četvrtom rangu Dinamo iz Obreža ostavio je bodove u Svetom Ivanu Zelini.

Lokalni derbi 23. kola Jedinstvene županijske lige odigran je u Vukovini gdje je Jelačić 2:0 dobio Polet iz Buševca. Zbog dva žuta kartona, crvene su dobili Čumpek kod Jelačića a Janječić i Matušin u Poletu. Jelačić je ostao u konkurenciji za četvrtu poziciju. Mraclin se vratio na staze pobjeda u Rakovom Potoku golovima Jurića i Roginića i nastavlja utrku za doprvaka. Klas je konačno dobio i to goropadnog Naftaša Ivanić u Mičevcu.

U šestom rangu vrijedna pobjeda Meštrice u Vezišću nedaleko Križa protiv Milke Trnina. Vodili su domaći 1:0 na poluvremenu a onda su stvari okrenuli Augustić i Galović iz 11 metara.

 

REZULTATI UTAKMICA:

3.HNL središte, 23. kolo

Subota, 17. travnja 2021.:

Karlovac 1919 – Kurilovec 3:2 (za Kurilovec zabili Sedlaček i Hodak)

 

  1. HNL središte, 22. kolo

Subota, 17. travnja 2021.:

Zelina – Dinamo (OO) 4:2 (za Dinamo Halama, Jurilj)

 

JŽNL, 23. kolo

Subota, 17. travnja 2021.:

Klas – Naftaš Ivanić 1:0 (Orešković)

Jelačić – Polet Buševec 2:0 (Smok, Harambašić)

Rakov Potok – Mraclin 0:2 (Jurić, Roginić)

 

  1. ŽNL istok, 21. kolo

Subota, 17. travnja 2021.:

Milka Trnina – Meštrica 1:2 (za Meštricu Augustić, Galović)

foto:Zlatan Sever

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Prometnice u Velikoj Mlaki i Selnici u novom ruhu

Riječ je o prometnicama obuhvaćenima projektom Aglomeracija Velika Gorica.

Objavljeno

on

Stanje prometnica, pitanje kada će biti sanirane, napravljene jedno je od najčešćih pitanja koja postavljaju naši sugrađani.Budući je u tijeku najveći projekt na našem području, a riječ je o Aglomeraciji Velika Gorica, mnoge od tih prometnica novo ruho dobile su ili će tek dobiti po završetku radova. Da stanovnici u Velikoj Mlaki i Selnici mogu odahnuti pokazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je jučer i danas obišao radove u spomenutim naseljima.

-Svim raspoloživim resursima asfaltiramo prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija Velika Gorica. Nema stajanja dok se prometnice ne dovedu u red. Ovim putem zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

U Velikoj Mlaki radi se u Teslinoj, Waingarterovoj i Ulici Vlatka Mačeka gdje se završava priprema podloge, a asfaltiranje je predviđeno naredni tjedan. Trg Majke Hrvatice bi trebao biti odrađen nakon navedenih ulica, a Ulica Svete Barbare trebala bi biti asfaltirana do 15.svibnja ove godine.

U Selnici se sve sporedne ulice planiraju asfaltirati do prvog svibnja ove godine.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Vijesti

Prevrnuo se kamion na goričkoj obilaznici

Objavljeno

on

U poslijepodnevnim satima na goričkoj obilaznici dogodila se prometna nesreća u kojoj se prevrnuo kamion, a prema riječima očevidaca čuo se strašan zvuk, kao da je nešto eksplodiralo, a svemu je kako kažu prethodilo izlijetanje osobnog automobila kojeg je vozač kamiona pokušao izbjeći. Ovaj dio istočne obilaznice zatvoren je za promet.

Na mjesto nesreće stigli su vatrogasci, policija i hitna pomoć.

-Nakon prevrtanja kamiona na brzoj cesti D30, brzom reakcijom pomogli smo vozaču pri izlasku iz vozila te prekrili vozilo i zonu oko vozila teškom pjenom kako bi spriječili mogući nastanak požara. Na sreću, vozač nije ozlijeđen u prevrtanju. – kažu iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Više detalja bit će poznato nakon završenog očevida.

Foto: Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno