Poveži se s nama

Moja županija

Martin je v Zagrebu do srijede

Na glavnom zagrebačkom trgu izlagači predstavljaju svoja vina, domaća jela i tradicijske proizvode

Objavljeno

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Zagreba, u subotu je svečano otvorena 17. po redu tradicionalna manifestacija “Martin je v Zagrebu” koja se ove godine održava od 10. do 15. studenog na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Manifestaciju je otvorila novoizabrana vinska kraljica Zagrebačke županije Lucija Fabek, a za dobru atmosferu pobrinuo se KUD Prepuštovec koji je, uz vinare Zagrebačke županije, vinogradarsko-vinarsku udrugu Zagrebačko vinogorje i udrugu Vinska cesta grada Zagreba, jedan od organizatora proslave Martinja u Zagrebu. U ime Zagrebačke županije otvorenju je nazočio zamjenik župana Hrvoje Frankić, a u ime Grada Zagreba pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk.

Na Ceremoniji otvorenja, martinjski biskupi krstili su mošt te je on simbolično postao mlado vino.

Izlagači iz grada i županije za vrijeme trajanja manifestacije na glavnom zagrebačkom trgu predstavljaju svoja vina, domaća jela i tradicijske proizvode, a svi zainteresirani mogu degustirati i kupiti vina i druge domaće proizvode u kućicama na Trgu od čak 25 izlagača s područja Zagrebačke županije.

Moja županija

Ivan Bekavac izabran za koordinatora MOST-a Zagrebačke županije

‘Vratit ćemo povjerenje građana u politiku i sudjelovati u stvaranju boljeg i poštenijeg okružja za rast naše djece i mladeži’

Objavljeno

on

Članovi izborne skupštine MOST-a Zagrebačke županije u nedjelju su birali svog koordinatora. Zbog epidemioloških mjera, glasanje je održano elektronskim putem, a većinom glasova izabrali su dr. Ivana Bekavca, vijećnika MOST-a Županijske skupštine Zagrebačke županije i koordinatora Savjeta za zdravstvo MOST-a.

Ivan Bekavac je u govoru naglasio kako će se u mandatu koordinatora MOST-a Zagrebačke županije zalagati za razvitak županijske organizacije u svrhu postizanja punog potencijala županije.

– Političkom trgovinom aktualnog župana i donedavnog predsjednika županijske organizacije HDZ-a, danas remetinečkog pritvorenika, poniženi su građani koji su između ostalog povjerenje na lokalnim izborima poklonili i MOST-u. Vratit ćemo povjerenje građana u politiku i sudjelovati u stvaranju boljeg i poštenijeg okružja za rast naše djece i mladeži – kazao je Bekavac.

Nastavi čitati

Moja županija

Dom zdravlja Zagrebačke županije traži dva pedijatra i dva ginekologa

Pripremili su atraktivne uvjete

Objavljeno

on

Subvenciju kamate na stambeni kredit ili trošak podstanarstva, subvenciju vrtića, službeni automobil na raspolaganju 24 sata – povlastice su koje mogu dobiti po dva specijalista pedijatrije i ginekologije za koje je Dom zdravlja Zagrebačke županije raspisao natječaj za radna mjesta. Sredstva za spomenute povlastice osigurala je Zagrebačka županija s ciljem popunjavanja deficitarnih mjesta.

– Samo u ovoj godini za subvencije spomenuta četiri deficitarna radna mjesta osigurali smo 790 tisuća kuna – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nadodavši da je Zagrebačka županija pripremila i paket atraktivnih mjera ukupne vrijednosti 440 tisuća kuna i za druge zdravstvene djelatnike u ustanovama čiji je osnivač Zagrebačka županija.

– Želimo dostupnost kvalitetne zdravstvene usluge u svim dijelovima naše županije zato smo osmislili višegodišnji program mjera, što znači da ćemo sredstva osiguravati i u predstojećim godinama – pojasnio je Kožić.

Pedijatri se traže u ispostavama Županijskog doma zdravlja u Samoboru i Vrbovcu, a ginekolozi u ispostavama u Dugom Selu i Ivanić-Gradu.

Uvjeti za radno mjesto su specijalizacija i pet godina radnog iskustva, a beneficije su subvencija kamate za stambeni kredit za prvu nekretninu za stanovanje na području Zagrebačke županije u visini 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, a najviše u iznosu do 1.000 kuna mjesečno po korisniku subvencije, subvencija troška podstanarstva do 50 posto cijene najamnine, a najviše do 1.500 kuna mjesečno, subvencija troškova dječjeg vrtića za svu djecu do 50 posto cijene vrtića tj. najviše 500 kuna po djetetu te korištenje službenog automobila.

Iz Doma zdravlja Zagrebačke županije pozivaju zainteresirane doktore specijaliste pedijatrije i ginekologije da se jave na natječaj najkasnije do 23. listopada.

Nastavi čitati

Moja županija

FOTO: Juniori Gorice osvojili Kup Zagrebačke županije

Objavljeno

on

14.10.2020. Velika Gorica. Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije Juniori – Finale. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Juniori Gorice od početka su u finalnoj utakmici Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije protiv suparnika iz Bistre zagospodarili terenom i u dvije minute preko Kovačića (8.) i Artukovića (9.) došli do dva pogotka prednosti. Neposredno pred odlazak na odmor Krznarić je ubačaj iz kuta u skoku na drugoj vratnici glavom poslao pod gredu za 3:0.

14.10.2020. Velika Gorica. Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije Juniori – Finale. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvih petnaest minuta u drugom poluvremenu domaći su brzim akcijama razmontirali suparničku obranu i poentirali četiri puta zaslugom Cahanija (49. i 54.), Zorice (51.-11m) i Glasnovića (61.). Bistra je počasni pogodak postigla iz kaznenog udarca (igranje rukom), a onda su Zorica (75.) i Đopar (76.) zaokružili katastrofu protivnika. Poraz bio vjerojatno bio i viši da susret nije dogovorom skraćen za desetak minuta.

14.10.2020. Velika Gorica. Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije Juniori – Finale. Željko Mihalj i Tin Zavalić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pehare i medalje igračima je uručio Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica.

Galerija fotografija

Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije Juniori 2020. – Finale

HNK Gorica – NK Bistra 9:1 (3:0)

Velika Gorica. Gradski stadion (teren s umjetnom travom). Gledatelja 50. Srijeda, 14.10.2020., 16 sati. Sudac: Mario Stanić. Pomoćnici: Antonio Vukadin i Dario Pranjić (svi Dugo Selo). Delegat: Željko Mihalj (Velika Mlaka). Strijelci: 1:0 – Kovačić (8), 2:0 – Artuković (9), 3:0 – Krznarić (45), 4:0 – Cahani (49), 5:0 – Zorica (51-11m), 6:0 – Cahani (54), 7:0 – Glasnović (61), 7:1 – Škarica (67-11m), 8:1 – Zorica (75), 9:1 – Đopar (76).

GORICA: Halilić, Kovačić, Matijević, Burić, Krznarić, Đopar, Artuković, Cahani, Klarić, Glasnović, Zorica (još su igrali: Zavalić, Vukčević, Houdek, Jug, Banić, Braica). Trener: Sven Raić.

BISTRA: Čerimi, Šimrak, Brcko, Škarica, Hursa, Hlup, Svetec, Prša, Piculek, Karaula, Lešnjak (još su igrali: Špoljar, Kolman-Bokun, Matos, Juroš, Tucman, Petrović, Lovrić). Trener: Željko Šturlan.

Nastavi čitati

Reporter 397 - 24.09.2020.

Facebook

Izdvojeno