Poveži se s nama

CityLIGHTS

Magnetska privlačnost Proštenja u Šćitarjevu

Objavljeno

Proštenje Predragocjena krv Isusova (uvijek u prvoj nedjelji u mjesecu srpnju) ima vrlo dugu tradiciju u župi Šćitarjevo, tako da stariji i mladi ne propuštaju prigodu da svojom nazočnošću budu dio jedinstvene manifestacije. To uvijek iznova potvrđuju brojni posjetitelji, popunjavajući mjesta u velikom šatoru i lokalnim kafićima te šetajući na potezu od crkve do škole. Uostalom, to je skup žitelja iz trinaest sela župe Šćitarjevo. Ovogodišnje Proštenje (nedjelja, 03.srpnja) bilo je vrlo posjećeno, iako se prostor u šatoru i oko njega počeo vidno popunjavati tek iza 19 sati.

Proštenje, Šćitarjevo (2)

Vanjska obilježja manifestacije tipična su za sajam, mnoštvo igračaka je veliki magnet za malu djecu i roditelji svako malo daju kune za kupovinu nove igračke. Bake i dede su u nedoumici kada unuk želi laserski pištolj, razumiju što je oružje, ali šta je s tim laserom? Na ulici ste mogli kupiti bižuteriju, medenjake, sokove, balone svih mogućih oblika i fabrikata, jedino su posjetitelji morali dobro pripaziti da ih ne ‘očešu’ automobili koji su pravili svoju promenadu između djece i roditelja.

Proštenje, Šćitarjevo (7)

Za hitro posluživanje gostiju u šatoru skrbili su se mladi članovi DVD-a Šćitarjevo, stariji članovi su bili iza šanka, točili pivo, posluživali pića iz hladnjaka te pazili da sve teče kao podmazano. Za sjajan muzički ugođaj i odlično raspoloženje gostiju zaslužni su bili članovi sastava ‘Noćni život’. Ugodna večer i dobro društvo bili su dodatnim razlogom da se fešta protegne duboko u noć.

 

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno