Poveži se s nama

Vijesti

Lovci proslavili Uskrs gađanjem letećih meta i prigodnim domjenkom

Objavljeno

Članovi Lovačke udruge Trčka Novo Čiče proslavili su Uskrs druženjem na Uskrsni ponedjeljak na prostoru lovačke kuće i streljane u Bukevju. Druženje su otvorili gađajući leteće mete na streljani koja ima gabarite i licencu olimpijske streljane. Skupine od 6 lovaca su u jednoj seriji pucali na 5 streljačkih mjesta na 10 letećih meta (dva kruga), mijenjajući svaki put streljačko mjesto pomičući se u smjeru kazaljke na satu. Kako gađanje nije imalo natjecateljski karakter, nije bilo ograničenja i lovci su prema raspoloženju mogli pucati u nekoliko serija. Najprecizniji je bio Ervin Vujica koji je u jednoj od svoje tri serije imao maksimalni učinak – 10 pogođenih meta od 10 pokušaja, odličan je bio Ivan Đuran sa 9/10 i vrlo dobar Mario Đuran sa 8/10.

Stariji članovi Udruge zadovoljili su se igranjem belota uz neizostavno zadirkivanje i podbadanje, pogotovo u jednom meču u kojem je bolji par pobijedio u svih pet partija. Uskrsni lovački domjenak nije imao tipični lovački štih (jelo od divljači), nego klasični ribički. Predjelo je bilo pohana riba, a glavno jelo fiš paprikaš. Razgovaralo se, između ostalog, o lovnoj sezoni (otvorena 1. travnja), djelovanju Udruge i mogućem povećanju njenog članstva. Najzaposleniji lovac oko organizacije uskrsnog druženja bio je Milan Đuran.

Vijesti

Policija u akciji: Kažnjavat će vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju…

Osim vozača automobila, kontrolirat će i vozače motora

Objavljeno

on

Prometna policija najavila je pojačani nadzor vozača u dane vikenda, od 5. do 8. lipnja, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Akcija je usmjerena prvenstveno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća dodali su iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

U Kravarskom dvije radionice o volontiranju

Projekt “Volontiram, mijenjam zajednicu!” provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko

Objavljeno

on

Nakon što je pandemija koronavirusa odgodila provođenje projekta “Volontiram, mijenjam zajednicu!”, u sklopu kojega je za svibanj bilo predviđeno predavanje, 6. lipnja ipak će se održati dvije radionice – Menadžment volontera te Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem. Vodit će ih Volonterski centar Kupa u Pastoralnom centru u Kravarskom, a trajat će od 9 do 15 sati. Inače, projekt zajednički provode Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis i Općina Kravarsko, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Radionice su namijenjene prvenstveno predstavnicima organizacija i ustanova koje angažiraju volontere ili imaju potrebu za takvim angažmanom, ali i svim volonterima i onima koji tek razmišljaju da se angažiraju kao volonteri – kažu organizatori.

Nastavi čitati

Vijesti

Gorički SDP poziva na javnu tribinu o zdravstvu

Ponudit će svoja rješenja gorućih problema hrvatskoga zdravstva

Objavljeno

on

Gradska organizacija SDP-a Velika Gorica poziva građane na javnu tribinu na kojoj će predstaviti “Nacionalni programa zdravstvene politike SDP-a”. Sutra, 5. lipnja, u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica program “Zdravlje za sve – Prevencijom do zdravlja” predstaviti će dr. Saša Srića, internist i pulmolog, Nacionalni koordinator SDP-a za zdravstvo, sa suradnicima.

Srića i suradnici objasnit će kako SDP planira postići jednako i dostupno zdravstvo za sve, kako smanjiti liste čekanja, a povećati plaće u zdravstvu te kako riješiti problem masovnog odlaska liječnika i medicinskih sestara u zemlje EU. Također, govorit će i o sigurnosti zdravstvenog osoblja te “tihoj privatizaciji u hrvatskom zdravstvu”.

– SDP nudi rješenja za oporavak hrvatskog zdravstva i vraćanje dostojanstva našim pacijentima i zdravstvenim djelatnicima. U središtu naše pozornosti, mora nam i hoće ostati čovjek. Jer zdravlje je najveće bogastvo – istaknuo je Ozren Robić, predsjednik goričkog SDP-a.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno