Poveži se s nama

Vijesti

Lovački meni, lovačka izložba i za kraj – lovački ples

Izložba divljači u prirodnoj veličini može se pogledati sve do nedjelje

Objavljeno

U Velikoj Gorici sutra će se okupiti lovci iz cijele Zagrebačke županije. Očekuje se dolazak 250 uzvanika na Lovački bal koji organizira Lovni ured Velika Gorica. Organizatori su pripremili bogati zabavno-gastronomski program.

– Lovci sa svojim suprugama, kao i lovkinje sa svojim supruzima, moći će od 19 sati pa do nešto iza ponoći uživati u glazbi i u bogatom lovačkom meniju – otkrio nam je Slavoljub Marčićev, tajnik Lovačkog saveza Zagrebačke županije.

U sklopu zatvaranja 15. Dana lovstva u Zagrebačkoj županiji u hotelu Phoenix danas od 18 sati bit će postavljena izložba lovačkih trofeja s goričkog područja. Svi zainteresirani mogu je pogledati do nedjelje.

– Moram napomenuti da je to vrijedna postavka i bilo bi dobro da je građani vide, naročito djeca iz vrtića i osnovnih škola. Riječ je o primjercima divljači u prirodnoj veličini, čije se stanište nalazi na području Velike Gorice i okolice – dodao je Marčićev.

Osim izložbe, posjetitelji večeras mogu poslušati predavanja o “Gospodarenju sitnom divljači”, “Gospodarenju divljom svinjom” i “Američki metilj i afrička svinjska kuga”.

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno