Poveži se s nama

Crna kronika

Lopovi proteklih dana baš i nisu bili sretne ruke

Objavljeno

Veliki broj pokušaja krađa proteklog tjedna završile su samo provalom, ali na sreću ništa nije ukradeno, čulo se na ovotjednoj konferenciji za novinare goričke policije.

Jedna od takvih provala bila je u prostorije Crvenog križa i Udruge umirovljenika u koje je provalnik uspio ući, ali ništa nije otuđio. U Leknenom je nepoznatog počinitelja uočio jedan od mještana, pa je odustao od pokušaja provale u trgovinu Mlin i pekare.

Dvije krađe, ipak su završile s manjom materijalnom štetom, riječ je o provali u Dom kulture Galženica, u kojoj je ukradeno oko 850 kuna, a druga krađa dogodila se u Petini 08. siječnja, provalnik je otuđio 4000 kuna, i iako je zatečen u kući, uspio je pobjeći, a policija moli za pomoć, ukoliko prepoznajete muškarca kojeg je opisala vlasnica kuće. Riječ je o muškoj osobi starosti od 30-40 godina, 170cm visok, jače tjelesne građe i tamnije kose.

Bilo je i provala u pušnice s mesom, lopov je u Lukavcu ukrao suhomesnaste proizvode u vrijednosti oko 3000 kuna.

U velikogoričkoj policiji uspjeli su riješiti tri provale u Industrogradnju u Donjoj Lomnici gdje je počinjena šteta u vrijednosti od 65 tisuća kuna, a ukradeni su kablovi, bakar i razni alat. Ove provale izveo je trojac s područja Grada Siska. Riječ je o ocu i njegovim sinovima, a protiv njih je Općinskom odvjetništvu podnesena prijava za počinjenje ova tri kaznena djela.

Crna kronika

Kad vlasnici ne zaključaju bicikle, lopovi slave… A neki i jako dobro mirišu!

Iza nas je relativno miran tjedan kad je riječ o aktivnostima velikogoričke policije. Prekršaja je bilo u prometu, zabilježeno je i jedno obiteljsko nasilje, ali u svemu tome iskaču tri krađe. U dvjema su plijen bili nezaključani bicikli, a u trećoj devet parfema

Objavljeno

on

Relativno je miran tjedan iza društva iz velikogoričke policijske postaje, jer zbroj kaže kako je između 27. lipnja i 3. srpnja zabilježeno 27 “događaja”. Od toga je deset kaznenih djela, pri čemu se jedno odnosi na nasilje u obitelji, a devet ih dolazi iz prometa. Dakle, tjedan bez prave akcije…

U svemu tome može se izdvojiti dva slučaja krađe bicikla koje se možda i nisu morale dogoditi.

– U oba slučaja, naime, bicikli nisu bili zaključani. Počinitelji su došetali, sjeli na bicikl i odvezli se – rekao je inspektor Nikica Ljubanović u sklopu tjednog izvješća.

Prvi slučaj dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak, u ulici Augusta Cesarca. Bicikl je bio ispod nadstrešnice u dvorištu, nezaključan, pa je nepoznati počinitelj ušao u dvorište, sjeo na bicikl i udaljio se u nepoznatom smjeru. I tom prilikom oštetio 51-godišnju vlasnicu za oko dvije tisuće kuna.

U drugom slučaju vlasnik snosi još veću odgovornost. Riječ je o 42-godišnjakinji koja je u ponedjeljak malo nakon 11 sati došla u shopping u Spar na Trgu kralja Petra Krešimira. Naslonila je bicikl marke Nakamura na staklenu stijenu trgovine, bez zaključavanja, ušla unutra, a dvadesetak minuta poslije izašla i – šokirala se. Bicikla više nije bilo, a procijenjena šteta je oko tri tisuće kuna. Vrijednosti bicikla valja dodati i vrijednost lanca, koji je bio uredno složen ispod sjedala…

“Dugoprstići” su ovoga tjedna radili i u trgovini BIPA u Sisačkoj ulici. Točnije, radi se o zasad nepoznatoj ženskoj osobi, koja je iskoristila nepažnju zaposlenica i “maznula” devet parfema ukupne vrijednosti, kažu, oko 5700 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Donjoj Lomnici provalnik odnio vrijedan nakit

Objavljeno

on

Nakit od žutog i bijelog zlata te srebrni nakit plijen su lopova koji je 21. lipnja od 7 do 10 sati provalio u kuću 62-godišnjakinje u Miklaušićevoj ulici u Donjoj Lomnici.

– Počinitelj je polomio cilindrični uložak brave, ušao u kuću, djelomično ispremetao stvari te izvršio krađu nakita, nakon čega se udaljio u nepoznato – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije.

Vrijednost stvari koje je provalnik odnio je 10 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalio u knjižnicu i ukrao 870 kuna

Objavljeno

on

Tijekom produženog vikenda, u razdoblju od 20. do 23. lipnja, nepoznati je lopov provalio u prostorije Gradske knjižnice Velika Gorica, točnije u područnu knjižnicu Galženica na Trgu Stjepana Radića, i ukrao 870 kuna.

– Tamo je obio prozor na prizemnom dijelu zgrade, u kojem se nalazi knjižnica, zatim ušao u objekt te izvršio krađu gotovog novca koji se nalazio u blagajni – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno