Poveži se s nama

HOTNEWS

Lomničani se nadaju pomoći Sabora kako bi zaustavili gradnju asfaltne baze

Kažu i da još nisu iscrpili sve mogućnosti borbe: “Ja mislim da još postoji nada, ali moramo biti hrabri”

Objavljeno

Borba Lomničana da zaustave gradnju asfaltne baze u svom naselju i dalje se nastavlja. Nakon potpisivanja peticija, prosvjeda, tematske sjednice Gradskog vijeća te osnivanja povjerenstva za pregovore s austrijskom tvrtkom Strabag d.d., proteklog tjedna predstavnici inicijative STOP asfaltnoj bazi u Lomnici bili su na sastanku u Uredu predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića.

“Dobili smo okvirne smjernice kako djelovati i što možemo učiniti da se izgradnja zaustavi, odnosno da se ona relocira na neku drugu, prihvatljiviju lokaciju. Pokušavamo dobiti pomoć od Hrvatskog sabora”, kazao je Michael Stepanić iz Inicijative STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici i još jednom podsjetio da lokacija od oko 20 metara od obiteljskih kuća i u neposrednoj blizini vodocrpilišta ne može biti prihvatljiva.

“Za djecu se trebamo boriti. Ja mislim da još postoji nada, ali moramo biti hrabri i boriti se. Tko bi ovo želio u svom dvorištu, neka se dosele tu i žive, pa će vidjeti kako će im biti”, rekla je Štefa Kolarić, jedna od mještana Donje Lomnice koji su se i danas okupili ispred asfaltne baze kako bi upozorili da ovaj problem još postoji.

Iako je Strabag pristao na premještanje asfaltne baze, mještani su nezadovoljni jer se to još nije dogodilo. Upravo zato sa svojim zahtjevima su krenuli prema Saboru, a u tome bi im trebao pomoći i saborski zastupnika stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović , koji ih je došao podržati na današnjem okupljanju.

“Šokiran sam ovom činjenicom da toliko blizu asfaltne baze žive ljudi. Žestoko ću se u Saboru boriti da se ovaj problem riješi u vašu korist. Upoznat ću širu javnost s ovim problemom. Pratit ćemo sve što se ovdje događa i truditi se da raskrinkamo sve one koji su sudjelovali u ovom štetnom projektu”, obećao je Lovrinović.

“Ovo nije zadnji korak i nećemo odustati dok bazu ne relociramo barem pet kilometara od bilo koje obiteljske kuće. Sljedeći korak je sastanak s premijerom, a ako ni to ne pomogne, pokušat ćemo i na međunarodnim institucijama“, dodao je Stepanić.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Uspjesi Kumičića u mjesecu hrvatskog jezika

Iz Kumičića pristižu odlične vijesti – novinarski rad osmašice na LiDraNu predložen je na državnu razinu, a sedmaši i osmaši plasirali su se na županijsku razinu natjecanja iz hrvatskog jezika

Objavljeno

on

Mjesec hrvatskoj jezika nije mogao bolje početi. Učenici OŠ Eugena Kumičića postigli su odlične rezultate, te nastavljaju svoja natjecanja na državnoj smotri LiDraNa i županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika!

Na županijskoj smotri LiDraNo 2019., održanoj u Dugom Selu 21. veljače, goričku osnovnu školu predstavljali su hrabri mali prvašići Iva Gašparić i Fran Todorić, pod mentorstvom učiteljice Ljubice Skelin, izvevši tako dramsko-scensku točku pod nazivom “Na kuhači Greta”. Ujedno, hrabri dvojac bio je i najmlađi na smotri. U sve to uklopila se i Ida Nuković, učenica osmog razreda, čiji je novinarski rad pod nazivom ”Znala sam samo da volim nogomet”, mentorirala učiteljica Antonina Briševac. Intervju osmašice predložen je za državnu smotru.

Prof. Željka Blažetić, prof. Goranka Dimoski i prof. Damir Matošević zasigurno su ponosni na uspjehe svojih učenika – Kumičić je briljirao i na natjecanju iz hrvatskog jezika! Učenice sedmog razreda Anja Makek, Marija Šporčić i Tonka Leš,  te osmaši Krešimir Školneković, Ivana Perica, Iva Rukavina Kremer, Leticija Maričić,  i Elena Kovačević uspješno su se plasirali na županijsku razinu!

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dino Bošnjak najbolji sportaš u županiji: ‘Želim atletiku podići iz mrtvih’

Velikogorički atletičar dobio je nagradu za najboljeg sportaša godine, najbolja ekipa je šahovski klub Polet iz Buševca, a još dvije nagrade otišle su u naš grad. Sportašica godine je samoborska karatistica Ana Lenard, a momčad godine kuglači iz Zaprešića

Objavljeno

on

Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja najboljima u sportu za 2018. godinu. Ovogodišnji domaćin svečanosti bio je Samobor, a titula najboljeg sportaša pripala je goričkom atletičaru Dini Bošnjaku.

– Uvijek je lijepo dobiti ovaku nagradu i vidjeti da se sav trudi isplatio, da netko to prepoznaje. Nadam se da će iduće godine biti nekih drugih nagrada, ali ipak se više nadam rezultatima koji će malo atletiku ‘podići iz mrtvih’. Mogu samo reći da mi je 2018. godina bila najuspješnija, s obzirom na to da sam osvojio osam titula seniorskog prvaka Hrvatske – ispričao nam je Dino Bošnjak.

Zahvaljujući svom trudu, radu i velikom uspjehu u prošloj godini, u kategoriji najbolja ženska ekipa nagradu su dobile šahistice Šahovskog kluba Polet Buševec.

– I dok s tribina podršku daju obitelj, prijatelji i vjerni navijači, doprinos sportskom uspjehu daje i Zagrebačka županija. Više od 25 tisuća aktivnih sportaša, 1500 trenera, sudaca, delegata i dvjestotinjak sportskih objekata brojke su koje zahtjevaju i značajna financijska sredstva. U 2019. godini za javne potrebe u sportu izdvojili smo sedam milijuna kuna, što je najveći iznos do sada – rekao je župan Stjepan Kožić.

Posthumno, nagrada za najboljeg sportaša s invaliditetom pripala je preminulom Nikici Kasuniću, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić. Od naših Goričana, nagrade su još dobili i Tena Petračić, članica Maraton kluba Velika Gorica, u kategoriji najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina, a među najboljim mladim sportašima je Matija Ivanjko iz Judo kluba Pinky.

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu, a tu je nagradu dobio Neven Karas, predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. A Nogometnom klubu Dinamo Hidrel pripalo je priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Na natječaju četiri stipendije ostale neiskorištene

Općina Pokupsko nudi 300 kuna svojim srednjoškolcima i studentima

Objavljeno

on

Nakon završetka natječaja za dodjelu stipendija Općine Pokupsko, ostale su četiri neiskorištene stipendije. Naime, na natječaju, koji je bio otvoren do 8. veljače, Općina je osigurala osam stipendija, a prijavila su se samo četiri kandidata. Odlučeno je da će dvije studentske i dvije srednjoškolske stipendije ipak dodijeliti, tako da će se zahtjevi zaprimati do kraja tekuće akademske, odnosno školske godine.

– Zahtjevi će se ocjenjivati prema redu zaprimanja, a kandidati koji podnesu zahtjev nakon završetka natječaja moraju ispunjavati sve uvjete propisane Natječajem i Odlukom. Stipendije koje se dodjele nakon završetka natječaja se isplaćuju počevši od mjeseca podnošenja zahtjeva – poručili su iz Općine Pokupsko.

Stipendije iznose 300 kuna za obje kategorije.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno