Poveži se s nama

Vijesti

Ljetni upisni rok u 1. razred Gimnazije i Ekonomske škole završen, u Srednjoj strukovnoj školi traje do kraja tjedna

Objavljeno

Upis učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred velikogoričkih srednjih škola u školskoj 2016./2017.godini započeo je jučer u podne, nakon što je resorno Ministarstvo objavilo konačnu ljestvicu poretka odnosno konačnu listu potpisanih prijavnica (kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete ili nisu dostavili prijavnice brisani su s popisa).

Upis u srednje škole (6)

Učenici koji su ispunili propisane uvjete za upis dolazili su sami ili u pratnji roditelja i predavali potpisane upisnice (i dodatnu dokumentaciju). Tim činom učenik je stekao pravo pohađanja odabrane srednje škole. Prema neslužbenim informacijama, za Opću gimnaziju konkuriralo je 256 završenih osmaša, primljeno ih je 78, a za Prirodoslovno-matematičku gimnaziju prijavilo se 98 kandidata, primljeno ih je 26. U oba gimnazijska smjera upisano je ukupno 104 učenika u 4 razredna odjeljenja (3+1).

Upis u srednje škole (4)

U Ekonomskoj školi brojke su bile skromnije, za zvanje ‘ekonomist’ prijavilo se 95 kandidata, primljeno ih je 75 (3 razredna odjeljenja), dok je za zvanje ‘prodavač’ od 22 prijavljena primljeno 20 budućih srednjoškolaca. Ako ne bude bilo kakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija i Ekonomska škola neće imati jesenski upisni rok, jer su ispunile svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Upis u srednje škole (7)

Srednja strukovna škola, kao najbrojnija srednja škola u Zagrebačkoj županiji, upisivat će nove učenike do kraja ovog tjedna. Svih 130 prijavljenih kandidata bit će upisano ako u ovom tjednu predaju svu potrebnu dokumentaciju. Kako je planom predviđen upis 197 učenika (9 razrednih odjeljenja), očekuje se da će trenutačni manjak od 67 učenika biti riješen u jesenskom upisnom roku. To nije nikakva novost, niti neka alarmantna situacija, nego je to skoro nepisano pravilo da se Strukovna škola popunjava u drugom upisnom roku.

 

Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok bit će najvjerojatnije 18. srpnja, a službeni broj slobodnih mjesta za jesenski rok bit će objavljen 14. kolovoza 2016.

 

galerija fotografija

Obrazovanje

FOTO Upisi učenika u 1. razred Srednje strukovne škole do četvrtka

Objavljeno

on

27.07.2020. Velika Gorica. Upisi učenika u ljetnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Upisi učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole Velika Gorica u školsku 2020./2021. godinu započeli su danas poslijepodne (od 17 do 19 sati) u prostoru škole u kabinetu informatike. Učenici su mogli birati između donošenja i slanja dokumenata. Ove godine moguće je upisnicu i liječničku potvrdu medicine rada (opcija za upis, potvrda obiteljskog liječnika) skenirati i poslati s e-mail adrese roditelja iz e-dnevnika na e-mail adresu: upisi.sssvg@gmail.com.

27.07.2020. Velika Gorica. Upisi učenika u ljetnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za one koji žele osobno predati upisnicu i ostale dokumente to mogu učiniti u utorak (28. srpnja) i četvrtak (30. srpnja) od 9 do 11 sati, te u srijedu (29. srpnja) od 17 do 19 sati. Posao oko upisa rade Nikica Repač, prof. i Nikoleta Kraševac Bilandžija, stručna učiteljica.

27.07.2020. Velika Gorica. Upisi učenika u ljetnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Završeni osmoškolci imali su i ove godine mogućnost birati jedno od 15 strukovnih zanimanja: autolimar, automehaničar, automehatroničar, elektroinstalater, elektromehaničar, frizer, instalater kućnih instalacija, konobar, kuhar, pediker, pomoćni instalater grijanja i klimatizacije, pomoćni kuhar i slastičar – školovanje za sva ova zanimanja traje 3 godine; tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za mehatroniku i tehničar za vozila i vozna sredstva – školovanje za ova zanimanja traje 4 godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno