Poveži se s nama

Vijesti

Ljetni upisni rok u 1. razred Gimnazije i Ekonomske škole završen, u Srednjoj strukovnoj školi traje do kraja tjedna

Objavljeno

Upis učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred velikogoričkih srednjih škola u školskoj 2016./2017.godini započeo je jučer u podne, nakon što je resorno Ministarstvo objavilo konačnu ljestvicu poretka odnosno konačnu listu potpisanih prijavnica (kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete ili nisu dostavili prijavnice brisani su s popisa).

Upis u srednje škole (6)

Učenici koji su ispunili propisane uvjete za upis dolazili su sami ili u pratnji roditelja i predavali potpisane upisnice (i dodatnu dokumentaciju). Tim činom učenik je stekao pravo pohađanja odabrane srednje škole. Prema neslužbenim informacijama, za Opću gimnaziju konkuriralo je 256 završenih osmaša, primljeno ih je 78, a za Prirodoslovno-matematičku gimnaziju prijavilo se 98 kandidata, primljeno ih je 26. U oba gimnazijska smjera upisano je ukupno 104 učenika u 4 razredna odjeljenja (3+1).

Upis u srednje škole (4)

U Ekonomskoj školi brojke su bile skromnije, za zvanje ‘ekonomist’ prijavilo se 95 kandidata, primljeno ih je 75 (3 razredna odjeljenja), dok je za zvanje ‘prodavač’ od 22 prijavljena primljeno 20 budućih srednjoškolaca. Ako ne bude bilo kakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija i Ekonomska škola neće imati jesenski upisni rok, jer su ispunile svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Upis u srednje škole (7)

Srednja strukovna škola, kao najbrojnija srednja škola u Zagrebačkoj županiji, upisivat će nove učenike do kraja ovog tjedna. Svih 130 prijavljenih kandidata bit će upisano ako u ovom tjednu predaju svu potrebnu dokumentaciju. Kako je planom predviđen upis 197 učenika (9 razrednih odjeljenja), očekuje se da će trenutačni manjak od 67 učenika biti riješen u jesenskom upisnom roku. To nije nikakva novost, niti neka alarmantna situacija, nego je to skoro nepisano pravilo da se Strukovna škola popunjava u drugom upisnom roku.

 

Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok bit će najvjerojatnije 18. srpnja, a službeni broj slobodnih mjesta za jesenski rok bit će objavljen 14. kolovoza 2016.

 

galerija fotografija

Kultura

FOTO Četvrti Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo

Objavljeno

on

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo 4. Dječje susrete povodom Martinja. Nastupilo je sedam KUD-ova sa svojim dječjim sekcijama ovim redoslijedom: KUD Šćitarjevo, KUD Dučec (Mraclin), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Stari Grad Lukavec (djeca 3-7 godina i 8-15 godina), KUD Nova Zora (Donja Lomnica), KUD Gradići (Gradići), Ogranak Seljačke sloge (Buševec) te KUD Šćitarjevo – tamburaška sekcija.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Djeca su svojim nastupima (nekima od njih to su bili prvi javni nastupi) oduševili brojnu publiku i bila su nagrađivana velikim pljeskom. Društva su predvodili njihovi čelni ljudi, kojima su na kraju priredbe uručene spomen zahvalnice. Sudionike i veliki broj posjetitelja u ime Grada Velike Gorice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Kroz program je vodila Maja Trupčević.

10.11.2019. Šćitarjevo. 4. Dječji susreti KUD-a Šćitarjevo povodom Martinja. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Veliki posao oko organizacije uradila je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Šćitarjevo, a pomagale su joj mlade članice Društva. Za odličnu organizaciju zaslužan je i ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić, koji je u ovakvim manifestacijama uvijek velika pomoć glavnom organizatoru.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zimska služba spremna za novu sezonu

Na zalihama 1200 tona soli i 600 tona sipine

Objavljeno

on

Velika i mala zimska služba spremne su snijeg. Na parkiralištu Komunalnog centra VG Goričanka danas je održana smotra. VG Komunalac u ovom trenutku na zalihama ima 1200 tona soli i 600 tona sipine, na teren u svakom trenutku može izaći 50-tak vozila.

Kako smo doznali, svjetlosna signalizacija koja upozorava na poledicu na nadvožnjacima je u funkciji, a posebna pažnja posvetit će se tome kako bi oni ostali sigurni za promet i tijekom niskih temperatura, kada postoji mogućnost stvaranja poledice.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno