Poveži se s nama

Gospodarstvo

Ljekovita voda, eko-proizvodi i čista priroda – potencijal Sisačko-moslavačke županije

Objavljeno

Foto:SMŽ

Sve ljepote i bogatstva Sisačko-moslavačke županije predstavljene su na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na glavnom zagrebačkom trgu u subotu su brojni Zagrepčani ali i slučajni prolaznici mogli bogatom ponudom i programom pogledati drugu, vedriju stranu Sisačko moslavačkog kraja.

 

Bošnjaković: Ovu županiju nosim u srcu!

 

 Goste iz Sisačko-moslavačke županije došao je pozdraviti predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković. “Sisačko-moslavačka i naša županija graniče, te time njeguju dobre odnose. Oni imaju značajne manifestacije kao što su Voloderske jeseni ili Kestenijada. Ovu županiju nosim posebno u srcu!” – rekao je Bošnjaković, prisjetivši se vremena kad je radio u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Foto: SMŽ

Foto: SMŽ

Zdravstveni turizam na prvom mjestu

 

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić naglasio je kako županija ima veliku priliku da postane centar kontinentalnog turizma, posebice zdravstvenog u Top termama Topusko.”Ovo što gledate su domaći proizvodi iz naših Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Tome u prilog ide i županijska akcija Kupujmo lokalno u koju je uključeno preko 40 Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja županije.” – podsjetio je Žinić.

 

Obiteljski restorani, domaća eko proizvodnja i netaknuta prirodna bogatstva

 

Mladen Barić na Trg je došao predstaviti svoj obiteljski restoran u Čigoču u sklopu kojeg su i smještajni kapaciteti i mini kamp. Ana iz OPG-a Veselić iz Mužilovčice predstavila je svoje poljoprivredne proizvode, uzgojene isključivo u eko-proizvodnji, a predstavljena je i Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje. “Lonjsko polje na svojih 512 kvadratnih kilometara idealna je lokacija za odmor i uživanje u prirodi, unutar sat vremena vožnje od Zagreba. Zato dođite u našu županiju!” – pozvao je ravnatelj Ustanove Ivor Stanivuković.

 

Kulturnim programom razveselili Zagrepčane!

 

Na promotivnom prostoru na “Jelačić placu” posjetiteljima je ponuđen bogat kulturno-zabavni program, u kojem su sudjelovali KUD Šubić iz Novske i FA Ivan Goran Kovačić iz Siska, a sudionici manifestacije pozvali su sve građane Zagreba da posjete Sisačko-moslavačku županiju.

Foto: SMŽ

Gospodarstvo

Predstavite svoje vino na Reviji najboljih vina Zagrebačke županije

Županija osigurala besplatni izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje svima koji s prijave

Objavljeno

on

Treće izdanje Revije najboljih vina Zagrebačke županije održat će se 12. ožujka u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb od 13 do 19 sati. Ova manifestacija jedinstvena je prilika vinarima s područja Zagrebačke županije da svoje proizvode predstave enolozima, ugostiteljima, hotelijerima, turističkim djelatnicima i ljubiteljima vina. Uz vinare, priliku predstaviti svoje proizvode imat će i sirari.

– Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane vinare i sirare sa svog područja da se prijave na sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji. Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni obrazac te ga poslati na e-mail adresu: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr najkasnije do 26. veljače . poručili su iz Zagrebačke županije.

Prijavni obrazac za vinare možete pronaći ovdje, a za sirare ovdje. Svima koji se prijave Zagrebačka županija osigurat će izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje. Vinari se pritom obvezuju da će prezentirati i promovirati isključivo svoja vina koja su proizvedena na području Zagrebačke županije i koja se nalaze u prometu u vinskoj butelji.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zaboravite na pakete naručene iz Kine

Aviokompanije KLM, Lufthansa LH i Turkish Airlines zbog opasnosti od širenja koronavirusa zaustavile letove

Objavljeno

on

Svi oni koji imaju naviku kupovati gadgete ili neke druge jeftine stvarčice iz Kine putem internet servisa morat će na neko vrijeme promijeniti svoje navike. Ako ste naručili stvari s Wisha, AliExpressa ili eBaya upitno je hoćete li i kada dobiti svoje pakete. Naime, zbog opasnosti širenja koronavirusa KLM, Lufthansa LH i Turkish Airlines zaustavile su svoje letove prema Kini. Aviokompanije o tome su obavijestile i Hrvatsku poštu.

– Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka. Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati – poručili su iz Hrvatske pošte.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Poreznici u akciji do polovice idućeg tjedna

U tijeku je i četvrto kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ pa ako želite sudjelovati prijavite one koji vam nisu izdali račun

Objavljeno

on

Poreznici su krenuli u novu akciju nadzora izdavanja računa i njihovog fiskaliziranja. U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom od danas do 5. veljače provodit će nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Inspekcije će posjećivati poslovne prostore poreznih obveznika te provjeravati izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

– Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje – objasnili su iz Porezne uprave razloge svoje nove akcije.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost: pripreme i usluživanja pića, iznajmljivanja i davanja u zakup automobila i motornih vozila lake kategorije, kao i sportske djelatnosti te zabavne i rekreacijske djelatnosti.

U tijeku je i četvrto kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ pa ako želite sudjelovati prijavite one koji vam nisu izdali račun.

– Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu – dodali su iz Porezne.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno