Poveži se s nama

Vijesti

KUU “Turopoljska tradicija” organizira 3.Kosničke večeri

Objavljeno

U svega tri godine postojanja Kulturno umjetnička udruga „Turopoljska tradicija“ organizirala je već mnoge manifestacije na području Kosnice, a jedna od najpoznatijih su Kosničke večeri koje se ove godine održavaju po treći put.

Ispočetka nije bilo lako, trebalo se nametnuti, kako mještanima, tako i ostalima koji su mogli pomoći u organizaciji i održavanju manifestacije, no ove godine situacija je sasvim drugačija, rekao  je u razgovoru za City radio predsjednik Udruge „Turopoljska tradicija“ Filip Margić.

„Ove noge Kosnica se digla na noge, ne samo od građana, nego su tu i gospodarstvenici koji su sve to podržali, a podržao nas je i Mjesni odbor, te DVD Kosnica.Tu podršci nije kraj, pomoći će nam i DVD Ščitarjevo koje će nam posuditi binu.“ – dodao je Margić.

Program 3.Kosničkih večeri počinje u subotu, 19.rujna, u 17 sati mimohodom sudionika do spomenika hrvatskim braniteljima, gdje će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu, nakon čega se svečana povorka vraća do nogometnog igrališta u Kosnici.

U svečanoj povorci sudjelovat će vatrogasci iz DVD-a Kosnica, oni stariji, ali i djeca od 10-12 godina starosti.

Organizatori su pripremili i bogatu tombolu, konjsku zapregu koja će biti na raspolaganju svim posjetiteljima, a za najmlađe će tu biti i luna-park.

Šest je kulturno-umjetničkih društava čije ćete nastupe moći pogledati  na 3.Kosničkimk večerima: Zavičajna udruga Kordunaša „Korana“, zatim KUD Čiče iz Novog Čiča, KUD Resnik, KUD Sesvete, KUU Viduševec i KUD Tančec.

Pokrovitelj 3.“Kosničkih večeri“  je Grad Velika Gorica, a nakon završetka svečanog dijela programa, za dobru zabavu do 22 sata pobrinut će se Keze band.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno