Poveži se s nama

Sport

Kurilovec u silaznoj putanji

Loši rezultati nakon odlaska sportskog direktora Darka Janječića

Objavljeno

Svojedobno smo pisali da se odlazak sportskog direktora Darka Janječića, predsjednika Daniela Gorenca a kasnije i pomoćnog trenera Jurice Šimira iz trećeligaša Kurilovca, nije reflektirao na učinak momčadi i struke. Kasnije se ispostavilo da to baš i nije sasvim točno, što je na nedavnoj utakmici protiv Dubrave Tim Kabela primijetio i jedan stalni kibic i navijač negdašnjeg Udarnika i sada Kurilovca.

“Nije to više to. Mora se priznati da je Darko Janječić svojim entuzijazmom, vedrinom, optimizmom, stalnom prisutnošću te brigom i djelovanjem oko momčadi i struke širio zaraznu mobilnost i vjeru u snagu i mogućnosti igrača. Velika je šteta što sve nije ostalo kako je bilo minule jeseni”– kazao je dotični dobri poznavatelj nogometa i zbivanja u kurilovečkom mezimcu. Evo i neupitnih činjenica koje potvrđuju takva razmišljanja. Janječić je dao ostavku nakon visoke pobjede nad Vrbovcem 4:0. Kurilovec ja tada bio treći u redoslijedu 18 kvalitetnih klubova iz zagrebačkog i istarskog prstena uz samo pet poraza u 23 odigranih kola. Nakon toga momčad trenera Damira Biškupa odigrala je osam prvenstvenih rundi a rezime je čak pet poraza, dva remija i samo JEDNA pobjeda (Trnje 1:3, Krk 1:3, Opatija 2:4, Vrapče 1:2, Špansko 1:3, Maksimir 1:1, Dubrava 0:0, RUDAR 1:0).

Darko Janječić i predsjednik Daniel Gorenc. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Kurilovec je skliznuo na peto mjesto a za petama su Maksimir i Zagorec s tri boda i utakmicom manje. To su činjenice a NIKAKO KRITIKA PREMA MOMČADI A JOŠ MANJE STRATEGU DAMIRU BIŠKUPU koji u Kurilovcu radi sjajan posao i daje maksimum a neupitno je da će Kurilovec, unatoč pehovima, ozljedama i možda padu motivacije, dobrim plasmanom zaključiti sezonu (konačno, Kurilovec je i u finalu kupa NSZŽ s dobrim izgledima da se trofej i osvoji).

Želja je samo skrenuti pozornost na štetan odlazak gore spomenute trojke, prvenstveno Darka Janječića, sviđalo se to nekome ili ne. Vrijeme nije moguće vratiti ali mnogo toga je moguće ispraviti ako se možda zaboravi na ego uz pokoje SORRY prijatelju, mogli bi zajedno dalje. Za dobrobit kluba. Na kraju da se razumijemo, dolje potpisani nije kontaktirao nikoga iz kluba, a ni one koji su otišli. Komentar se rodio u glavi nakon razgovarao sa spomenutim navijačem uz istovjetna razmišljanja dolje potpisanog koji, na znanje i ravnanje, tu i tamo voli popiti pokoju pivicu mada uzima i lijek, ali NIJE ALKOHOLIČAR, da poneki ne brinu.

Sport

FOTO Sergej Jakirović trener prvoligaša Gorice

Objavljeno

on

Na poziciju glavnog trenera novog prvoligaša HNK Gorica izabran je (nedjelja, 17. lipnja) i potpisan Sergej Jakirović, trener drugoligaša NK Sesvete u prošloj sezoni. Na konferenciji za tisak danas u prostorijama HNK Gorica predstavljeni su trener Jakirović i pojačanje iz Poljske, napadač Lukasz Zwolinski. Jakirović je na tiskovnoj konferenciji isijavao optimizam glede novog prvenstva i zatečenim igračkim kadrom te situacijom u klubu. Naglasio je da vrlo dobro poznaje igrače koje je zatekao u klubu, nabrajajući ih poimenično te da nije imao potrebe mijenjati kompletan stručni stožer. Znači, trener Damir Grlić ostaje pomoćni trener, jedina promjena bit će napravljena na poziciji kondicijskog trenera. Novi trener nije zaboravio kazati kako je počašćen prigodom da vodi Goricu u najvišem nogometnom rangu u Hrvatskoj, a četverokružno natjecanje u 1. HNL (36 kola) nazvao je – maraton natjecanjem!

Lukasz Zwolinski (FC Pogon, Stettin) je srednji napadač (trenutačno na Transfermarktu vrijedi 250.000 eura), zasad je najzvučnije pojačanje koje se pojavilo ovog ljeta na Gradskom stadionu, kao slobodan igrač. Osobno vjeruje da će ispuniti klupska očekivanja u prvoligaškim nadmetanjima i tako pomoći Gorici u nastojanjima da sačuva prvoligaški status.

Izvršni dopredsjednik HNK Gorica Nikoličius Mindaugas je treneru Jakiroviću i igraču Zwolinskom simbolično predao klupske dresove i poželio im dobrodošlicu u klub. Konferenciju je vodila Marija Salopek Mirosavljević.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” – Visoka pobjeda Strezojeva

Objavljeno

on

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

 

U Hotnji je odigrano 1. kolo Breške lige, postignuti su slijedeći rezultati:
KRAVARSKO – NOVO BRDO 2:2, ŠILJAKOVINA – GLADOVEC 0:1, HOTNJA – STREZOJEVO 0:8, OPATIJA – VUKOMERIĆ 3:0, MARKUŠEVEC – DUBRANEC 0:0, GORNJI HRUŠEVEC – VELIKA BUNA 0:2, GORNJA OPATIJA – KOZJAČA 2:2, CEROVSKI VRH – DONJI HRUŠEVEC 3:2, POKUPSKO slobodni.

 

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velimir Šandor drugi na WPA Grand Prix-u Pariz 2018

Disk bacio na 17,88 metara

Objavljeno

on

Na atletskom natjecanju WPA Grand Prix Pariz 2018 Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto, bacivši disk na 17.88 metara. Druga mjesta na natjecanju osvojili su i Grubišnjopoljac Deni Černi bacivši kuglu na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra.

“Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine. Također me raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu. Nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 03. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici te potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega očekujem doista vrhunske rezultate“, rekao je izbornik Damjan Sedić.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja, a hrvatske boje branilo je osam atletičara.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno