Poveži se s nama

Vijesti

Kupom od izvora do ušća

Objavljeno

Deset dana na rijeci Kupi iz perspektive veslača, doživljaj je kako kažu sudionici, koji treba iskusiti da bi upoznao sve ljepote ove rijeke. Udruga „Kupa – rijeka života“ u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom i Kajak kanu klubom „Pokupsko“ organizirao je tradicionalnu, petu manifestaciju Kupski plov, dug 305 kilometara. Tajnica Udruge i koordinatorica Kupskog plova Ivana Antolović napominje kako je ova regata dio projekta „Budimo promjena koju želimo vidjeti“ za koji su sredstva dobivena iz Europskog socijalnog fonda. Cilj manifestacije je upoznati ljepote rijeke Kupe ali i iskoristiti ih za napredak svih naselja uz njen tok.

Osim kacige i prsluka, obavezna je i izjava da ste plivač!

Božidar Škrinjarić, predsjednik Udruge i sudionik plova kaže kako je interes veslača svake godine odličan a varira po etapama, no okvirno sudjeluje 200-tinjak prijavljenih. Kajaci su ove godine krenuli 19. lipnja s gornjeg toka Kupe, koja je tehnički zahtjevna radi izbjegavanja stijena na pojedinim bukovima i kaskadama, stoga u obaveznu opremu spada kaciga, prsluk, nepropusno odijelo i gležnjače. Iako regatu prati Gorska služba spašavanja i liječnička ekipa, jedan od glavnih uvjeta za sudjelovanje je naravno – da ste plivač. Nekolicina hrabrih plivača regatu je i ove godine započela tradicionalnim kupanjem na izvoru Kupe čija je temperatura 6 Celzijevih stupnjeva! Odlučite li se na Kupski plov, zatrebat će vam čamac na napuhavanje, mini raft, veliki raft, kajak, kanu, ili za mirniji dio toka rijeke Kupe čamac s pomoćnim motorom.

Završetak uz prigodan program u Sisku

Kroz svih deset dana veslačima je organizirano noćenje u kampovima te gastro ponuda domaćih proizvođača. Do ušća u Savu doveslat će 28. lipnja a na kupalištu Zibel u Sisku regata službeno završava uz prigodan program i naravno planiranje sljedeće avanture rijekom Kupom. Organizatori svoja putovanja bilježe kamerom, stoga njihove doživljaje možete pogledati na video materijalima na youtube-u ili na internet stranici: kupa-kolpa.eu. (M.V./Foto: Marijo Šavorić Marek, arhiva Udruge Kupa – rijeka života)

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno