Poveži se s nama

CityLIGHTS

Kumičić za Vukovar donirao gotovo tonu hrane i 620 kilograma kozmetike

Objavljeno

Učenici i učitelji Osnovne škole Eugena Kumičića uspješno su završili treću humanitarnu akciju “Kumičić” za Vukovar. Tijekom prošlog tjedna prikupljali su namirnice za vukovarsku Socijalnu samoposlugu kako bi najpotrebnijima u Gradu Heroju uljepšali dane Božića. U akciji su prikupljena 842 kilograma hrane i 620 kilograma kozmetike koje su učenici 8. razreda jučer predali. Dodavši ove rezultate akciji iz travnja, ukupno su u 2016. godini prikupili dvije tone hrane i tonu kozmetike.

Prema riječima voditeljice udruge Tamare Mikulić, 631 vukovarska obitelj redovito koristi usluge samoposluge tako da će pošiljka biti dostatna za sljedeća dva mjeseca rada.

 

“Ovo je već treća humanitarna akcija otkako smo odlučili organizirati terensku nastavu na jedan drugačiji način – budući da učenici 8. razreda svake godine odlaze u posjet Vukovaru, odlučili smo ih poslati punih ruku! Prazne spremnike autobusa ispunili smo najpotrebnijim namirnicama, a odaziv učenika i roditelja bio je velik. Već tradicionalnoj humanitarnoj akciji pridružuju se i bivši učenici škole, kao i mnogi Velikogoričani”, rekla je Antonina Briševac iz OŠ Eugena Kumičića.

Foto: OŠ Eugena Kumičića

Kumičiću pomažu i Ljekarne Zagrebačke županije doniranjem potrebne ambalaže, a ove godine prijevoz namirnica osigurali su gradonačelnik Dražen Barišić i dogradonačelnik Ervin Kolarec.

 

“Ovo je naš drugi odlazak u Vukovar u 2016. godini, što znači da smo u jednoj godini zapravo odnijeli u Vukovar dvije tone hrane i tonu kozmetike. Mislimo da je to važna poruka našim učenicima kako ljubav može biti dosjetljiva i djelotvorna te kako se od puno malih priloga može učiniti nešto doista veliko”, objasnila je profesorica Lada Rojc.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno