Poveži se s nama

Kultura

Kulturno-umjetničkim udrugama do 20 tisuća kuna za opremu

Zajednica okuplja više od 180 udruga – folkloraše, tamburaše, kazališne amatere, zborske pjevače, plesače, puhačke orkestre…

Objavljeno

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije dodijelit će 400 tisuća kuna za nabavu opreme za rad kulturno-umjetničkim udrugama u 2020. godini. Javni poziv je otvoren do 25. studenoga 2020. godine, a na njega se mogu prijaviti isključivo udruge koje su članice Zajednice.

Sredstva će dodijeliti za kupnju ili izradu čitave ili dijela narodne nošnje, kupnju ili izradu čitavog ili dijela odijela za nastupe, kupnju glazbenog instrumenta, popravak glazbenog instrumenta, ormar, policu, komodu ili sl. za pohranu nošnje ili odijela za nastupe, ormar, policu, komodu ili sl. za pohranu glazbenih instrumenata, digitalnu opremu za scenski nastup ili ostalu potrebnu opremu. Svaki prijavitelj može podnijeti samo jednu prijavu na ovaj poziv, a maksimalan iznos potpore po prijavitelju iznosi 20 tisuća kuna.

Inače, Zajednica je do sada raspisivala javne pozive za dodjelu potpora za financiranje putnih troškova kulturno-umjetničkim udrugama članicama, a budući da su ove godine putovanja ograničena zbog epidemiološke situacije – raspisan je ovaj javni poziv za sufinanciranje nabave opreme.

Kultura

Kraljevstvo Moje (za početnike) dolazi nasmijati Goričane

Glume Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Objavljeno

on

Predstava Ludens teatra i Teatra EXIT “Kraljevstvo Moje (za početnike)” 2. prosinca u 20 sati gostuje u dvorani Gorica. Predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Originalno je postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

– Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te – stoji u najavi predstave.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu, a cijena je 50 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Pučko odgodilo svoj slavljenički koncert “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”

Koncert je Učilište pripremilo povodom 60. godišnjice rada

Objavljeno

on

Slavljenički koncert Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”, koji se trebao održati u četvrtak, 26. studenog, zbog novih epidemioloških mjera odgađa se do daljnjeg.
– Nadamo se da ćemo se što prije okupiti na planiranom glazbenom druženju, podsjetniku na najvažnije događaje u razvoju grada i našeg Učilišta te glazbenom vremeplovu hitova uz koje su mnoge generacije odrastale, pjevale, plesale… – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Kultura

Kroz izložbu plakata prisjetite se najboljih hrvatskih filmova

Od 26. do 29. studenog

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 60. obljetnice rada, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je pripremilo izložbu filmskih plakata “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”. U izložbenom prostoru Učilišta građani je mogu pogledati od 26. do 29. studenog, a organiziraju je Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno