Povežite se s nama

CityLIGHTS

Kuhar s balkona: Svi su ludi za jelima s Davorova roštilja

Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, trenutno je na doktoratu i, uz stalni posao, predaje na dva fakulteta. No, on je i majstor za roštilj. Na njemu je kuhao sve, od juhe do deserta, a specijalitete koje priprema nećete pronaći u restoranima

Objavljeno

na

Nemojte začuditi ako tri puta tjedno vidite automobile parkirane pokraj ceste u Ulici Fausta Vrančića. Primijetit ćete u njima kako netko uživa u slasnom burgeru, svinjskim rebarcima, brisketu i mnogim drugim specijalitetima. Svu tu ukusnu hranu pripremio je na svom goričkom balkonu Davor Šušković (36). Da, dobro ste vidjeli. Hranu priprema na balkonu, a ovakvo nešto nećete naći niti u jednom restoranu u blizini. Neka od jela koja Davor radi rasprodana su i tjedan dana ranije, a po njih dolaze i iz Zagreba jer ni u metropoli, čija gastro ponuda u zadnje vrijeme cvjeta, nema restoran koji nudi ono što Davor radi. Sve funkcionira tako da objavi što će koji dan kuhati, ljudi naruče putem njegove internetske stranice, plate i dogovore vrijeme preuzimanja.

– Na balkonu radim većinu toga. Imam dva roštilja. Sva oprema je pomična i računa da se će uvijek biti neka druga lokacija, a identično izgleda kad kuham na svom balkonu i na festivalima. Onaj tko naručuje hranu kod mene uvijek može doći i vidjeti kako se radi. Slobodno uđite i pogledajte – poziva Davor i dodaje kako se pazi na sve, a čak i za druženja s prijateljima hranu priprema u rukavicama.

Foto: Davor Šušković

Kada čujete Davora kako govori o hrani, mislit ćete kako imate posla s kuharom nekog skupog restorana. I, prevarit ćete se. Roštilj Davoru čak nije ni glavni posao. Završio je Fakultet elektoritehnike i računarstva, trenutno radi u tvrtki koja se bavi prodajom slušnih pomagala, završava doktorat te, kao vanjski suradnik, predaje na dva fakulteta – Filozofskom i Edukacijsko-rehabilitacijskom.

– Sve iznenadi da je roštilj zapravo moj hobi. Magistrirao sam elektroakustiku i jako volim taj posao. Nema puno ljudi koji se bave sluhom s tehničke strane i primijetio sam da tu ima jako puno mjesta za napredak, i kod nas i u svijetu – obajsnio je Davor, kojega je na prvu radionicu, onu koja je iz temelja promijenila njegovo poimanje roštilja, prijavila supruga.

– Pričao sam kako bih išao na Weberovu radionicu, ali da nemam s kime jer su svi komentirali ‘kaj ću ja tamo, nema mene kaj netko učiti roštiljati’ – priča Davor i priznaje, da je znao kako će se priča razviti, otišao bi sam bez razmišljanja.

Foto: Davor Šušković

Ovaj strastveni ljubitelj mesa i roštilja toliko se oduševio onime što je tamo naučio da je u samo tri godine postao stručnjak za posebne komade mesa, ugljen, vatru, marinadu, suho zrenje, sporo kuhanje, metode direktnog i indirektnog pečenja…

– Tamo smo pekli pile na limenci piva, pizzu, burgere, rižoto sa škampima, desert s bananama, ribu i steakove – prisjeća se Davor i kaže kako su steakovi bili okidač da na radionicu uopće ode, a onda je krenuo eksperimentirati.

Kupovao je kuharice preko interneta, gledao videe na YouTubeu i učio. Na roštilju je skuhao juhu, ispekao krafne, muffine, kokice, ali i neka jako ekskluzivna jela. Prva prepreka bila je cijena mesa jer u restoranima koji nude odlične odreske, odnosno steakove, cijena im je i 800 kuna. Kilogram takvog sirovog odležanog komada platit ćete oko 500 kuna, a svježe meso s kosti je 50-ak kuna.

– Očito je velika razlika u cijeni i isplati se tu malo uložiti. Sa susjedom sam kupio prvi frižider i on se isplatio već nakon prve runde od 20 kilograma mesa. To je bio običan frižider kojem smo odspojili termostat jer smo trebali temperaturu ispod 4 °C, a najviše je mogao spustiti na 6 °C. Napravili smo USB cirkulciju zraka, stavljali sol zbog vlage i kontrolirali koliko se meso suši. Imali smo par rundi koje su bile jako dobre, ali to nije bilo dugoročno rješenje. Nakon toga smo uložili u ‘dry ager’ u koji stane 100 kilograma mesa, ima kontrolu bakterija, vlažnosti i to je profesionalna oprema. Sad mi stoji u sobi. Da mi žena dopusti, imao bih ga u dnevnoj sobi – našalio se Šušković.

Posebno je i to što komade mesa koje Davor koristi nikada nećete vidjeti u vitrini neke mesnice. Kako bi ih dobio kontaktirao je mesare, objasnio im kako mu trebaju izrezrati meso, koje komade želi i koliko da budu prošarani.

Foto: Davor Šušković

U međuvremenu je Davor otvorio instagram profil davors.quadrillage i vrlo brzo privukao velik broj ljubitelja roštilja.

– Quadrillage je zapravo fancy riječ za tragove grilanja na stakeu, a s druge strane označava i trag ili potpis koji sam ostavljam na onome što pečem – objasnio je.

Nakon toga je osmislio izazov u kojem su mu pratitelji navodili tri namirnice od kojih će napraviti jelo. Iz izazova su proizašla 24 jela. Bilo je tu stvarno neobičnih kombinacija – zec u whiskeyju, janjetina s čokoladom, palačinke sa sirom, plavi krumpir…

Veliki korak dalje za ovu kulinarsku priču je bio Davorov susret s Goranom Vrabecom koji vodi brend Volim ljuto i trgovinu u zagrebačkoj Ilici s craft pivama, umacima i začinima iz cijelog svijeta, ali i onima koje sam radi.

– Upoznali smo se prije dvije godine na rođendanu tog dućana. Pokazao sam mu svoj profil na instagramu, a on je nakon dvije minute predložio da nešto zajedno radimo – kaže Davor i prisjeća se kako su svega mjesec i pol nakon susreta napravili događaj prema kojemu je i cijela njihova priča dobila ime.

Foto: Davor Šušković

– BBQ Hot Yard smo napravili u Vintageu. Imali smo četiri dosta ekskluzivna jela. Poanta je bila da smo radili hranu po nabavnim cijenama, svako jelo je koštalo 18 kuna, i to nas je zapravo pregazilo jer je došlo milijun ljudi. Naravno da uopće nismo bili spremni na to. Hrane je bilo dovoljno, ali se na nju čekalo i po dva sata – prepričava Davor njihovo ‘vatreno krštenje’ i kaže kako im ipak nitko nije zamjerio, jer su svi bili zadovoljni onime što je ovaj dvojac pripremio.

Nakon toga, događaji na kojima je sudjelovao BBQ Hot Yard samo su se nizali. Bili su na festivalima piva, gastro festivalima, a krenuli su i s privatnim slavljima. Radili su sve, od krstitiki i svadbi do rođendana i dočeka Nove godine. Sa svojom hranom prošli su dobar dio Hrvatske, a počeli su snimati i edukativne gastro videe za You Tube te održavati radionice.

Foto: Davor Šušković

– Sad imamo ekipu s kojom možemo raditi evente za stotinjak ljudi, s osam slijedova jela, cjelodnevne evente. Cijela priča je otišla jako daleko. Nikada nismo dobili više pohvala za burger nego za naš Zmajček. Napravili smo ih 100 komada, a isti tren kada su ga probali ljudi su se vraćali pohvaliti nas. To je ono zbog čega mi to radimo. Znamo da smo dobri u tome, da radimo kvalitetno i stalno si dižemo ljestvicu i želimo biti bolji i uvoditi nove stvari. To nas tjera naprijed, to što su ljudi zadovoljni. I odličan je osjećaj – objasnio je ovaj majstor za roštilj koji se nada kako će uskoro, kada si malo oslobodi raspored, završiti i kulinarsku školu kako bi dobio temeljna znanja.

Za sve više od ovoga, kaže Davor, trebao bi se u potpunosti posvetiti kuhanju, ali se nada da još neko vrijeme neće morati birati između svoje dvije ljubavi – posla koji svakodnevno radi i kuhanja. Planovi su mnogi, a među njima je možda i otvaranje restorana.

–  Možda u nekoj daljoj budućnosti. Mislim da naši ljudi zaslužuju takvo mjesto, a trenutno na našim prostorima nema pravog ‘smoke housea’. Postoje vrhunski steak houseovi, ali ovoga nema i siguran sam da bi to moglo biti izvrsno – kaže Davor, a na pitanje postoji li mogućnost da to bude u Gorici odgovara: “Zašto ne, ja sam tu doma i sviđa mi se.”

A do tada, Davor će svoje specijalitete pripremati na balkonu. Od kraja kolovoza ljudi će ponovno autima dolaziti po njih i parkirati sa strane kako bi ih odmah pojeli. U rujnu kreću i radionice na koje dolaze ljudi iz cijele Hrvatske, a u Gorici će organizirati i barem jedan event.

CityLIGHTS

FOTO Plesni klub Barbara na Oldtimer show ‘Turopolje 2025’

Objavljeno

na

Objavio/la

Na manifestaciji Oldtimer show ‘Turopolje 2025’, koja je održana prošle subote (13.09.2025.) u Parku dr. Franje Tuđmana i na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta (POU), Plesni klub Barbara (Velika Mlaka-Velika Gorica) imao je čast da otvori popularnu manifestaciju u 15 sati.

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje PK Barbara (Velika Mlaka – Velika Gorica) imale su na raspolaganju jedan sat da predstave sve svoje selekcije te svoje goste: Plesnu udrugu Star Dance (Sisak) i Plesni studio Tena (Zagreb).

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bila je to mažoret parada djece, mlađih i starijih kadetkinja te juniorki. Iako je ”plesni podij” bio posve neadekvatan za ovu vrstu plesa, mažoretkinje svih uzrasta su pokazale da i u takvim uvjetima mogu pokazati svoju uvježbanost. Moderator programa bio je Vlado Palac, predsjednik EMTA-e i HUMT-a.

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,13.09.2025. Plesni klub Barbara otvorio manifestaciju Oldtimer show Turopolje 2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon završetka jednosatnog programa mažoretkinje su iskoristile prigodu da se fotografiraju po uzrastu odnosno dobnim selekcijama.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

CityLIGHTS

FOTO Oldtimer show ‘Turopolje 2025’ – izložba povijesnih vozila, mažoretkinje, puhački orkestar

Objavljeno

na

Objavio/la

Manifestacija Oldtimer show ‘Turopolje 2025’ održana je jučer (subota, 13.09.2025., od 15 do 19 sati) u Parku dr. Franje Tuđmana i na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta. Pripreme su krenule od jutra tako da je već u podne bila postavljena izložba posvećena Domovinskom ratu. Povijesna vozila su već popunjavala ”izložbeni prostor” i sve je bilo spremno za zvanični početak.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na upit da li će biti službenog otvorenja, glavni organizator Vlado Štarkelj kratko je odgovorio: – Neće, ovaj put sve će se odvijati spontano, bit će ležernije!

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Jednosatni program ispred POU-a otvorile su mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka – Velika Gorica), Plesna udruga Star Dance (Sisak) i Plesni studio Tena (Zagreb). Bila je to mažoret parada djece, mlađih i starijih kadetkinja te juniorki. Moderator je bio Vlado Palac.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon njih nastupio je Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, dirigent Miro Taradi. Njihove izvedbe na zadovoljstvo posjetitelja trajale su također jedan sat.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dobro posjećeni show obogatio je i ulični glazbeni festival s kompozicijama iz prošlih vremena. Prezentirane su i narodne nošnje koje su svjedočile o davno prošlim vremenima.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ponudio je svoje gastronomske proizvode.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

CityLIGHTS

FOTO Završeno Svjetsko prvenstvo za dobermane svečanom dodjelom nagrada

Objavljeno

na

Objavio/la

Svjetsko prvenstvo za dobermane ‘IDC 2025’ (Velika Gorica, 06./07.09.2025.) u organizaciji International Doberman klub (IDC), predsjednik Thomas Becht, uz pomoć suorganizatora i domaćina prvenstva Doberman klub Zagreb, predsjednik Miroslav Bedeković, završeno je danas svečanom dodjelom nagrada i priznanja uzgajateljima i vlasnicima pasa.

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Thomas Becht i Miroslav Bedeković. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dvodnevno natjecanje odvijalo se na glavnom igralištu SRC Udarnik u Kurilovcu. Pse je ocjenjivao sudački žiri u sastavu: Thomas Becht (Njemačka), Miroslav Bedeković (Hrvatska), Rudi Killmaier (Njemačka) i Didier Tachain (Francuska). Svaki od njih je imao jedan ring u kojem je obavljao suđenje oba dana. Drugog dana svjetskog prvenstva u konkurenciji su bili samo dobermani seniori.

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prema podacima iz kataloga prvenstva i prema riječima organizatora Bedekovića, natjecalo se 330 pasa pasmine doberman iz 33 države. Najviše ih je bilo iz Srbije (59), Italije (37) i Njemačke (32), slijede Slovačka (20), Španjolska (16), Poljska (16), Mađarska (15), Ukrajina (13), Rusija (12), Hrvatska (9).

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ceremonijal proglašenja najboljih dobermana seniora ima posebnu zanimljivost, jer su sve do konačnog proglašenja u konkurenciji 4 psa. Kada se četveročlani sudački žiri suglasi u procjeni i proglasi pobjednika, onda su ostala tri psa zapravo jednako plasirani.

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 07.09.2025. Svjetsko prvenstvo dobermana ‘IDC 2025 World Champioship’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prema pravilima natjecanja na Svjetskom prvenstvu dobermana mogu se natjecati samo čistokrvni psi, koji su na dan izložbe navršili najmanje 3 mjeseca, da su upisani u jednu od FCI-a priznatih rodovnih knjiga odnosno u hrvatsku rodovnu knjigu čistokrvnih pasa.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

CityLIGHTS

FOTO ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložba pasa svih pasmina

Objavljeno

na

Objavio/la

Nacionalna izložba pasa svih pasmina ‘Velika Gorica Trophy 2025’ u organizaciji Kinološkog kluba Velika Gorica (predsjednik Tino Kotaran) održana je danas (nedjelja, 31.08.2025.) na prostoru školskog dvorišta i igrališta Osnovne škole Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici. Izložba je okupila 268 pasa, 196 vlasnika i čak 101 pasminu iz 18 različitih zemalja.

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je započeo u 8 sati otvaranjem izložbene kancelarije, slijedilo je svečano otvorenje u 9:30 sati. Na otvorenju sudionike i goste iz inozemstva pozdravio je Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice. U kulturnom dijelu programa sudjelovale su Velikogoričke mažoretkinje i Folklorni ansambl Turopolje.

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predstavljeni su svi suci (dvije sutkinje i šest sudaca), a suđenja u 6 ringova započela su u 10 sati. Finale izložbe “Best in Show” krenuo je u 14 sati. Prva tri mjesta u svakoj od deset kategorija nagrađivana su peharima i paketima hrane za ljubimce. Završnica je pripala svim pobjednicima iz deset kategorija i između njih su izabrana tri najljepša psa izložbe ‘Velika Gorica Trophy 2025’.

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Najveći broj izlagača bio je iz Hrvatske, zatim su po brojnosti slijedili izlagači iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije. Sudački žiri bio je sastavljen od osam sudaca, iz Mađarske, Makedonije Srbije i Hrvatske. Svi su nagrađeni prigodnim darovima Turističke zajednice Velike Gorice. Organizaciju manifestacije podržali su Grad Velika Gorica, Turistička zajednica, Hrvatski kinološki savez i generalni sponzor Trovet.

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Zajednička strast prema psima ono je što nas okuplja, ali zajedništvo i predanost su ono što nas čini uspješnima”, to je moto Kinološkog kluba Velika Gorica.

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,31.08.2025. ‘Velika Gorica Trophy 2025’ – izložžba pasa svih pasmina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Moderator izložbe bio je Tino Kotaran.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

CityLIGHTS

FOTO „The Flying Dish“ doveo novu energiju u grad! Trdelnik, Spud Bud krumpiri, Jellyfish zalogaj – i pljesak Cveku

Food and music festival traje do 7. rujna.

Objavljeno

na

Objavio/la

Jučer je velikogorički Park dr. Franje Tuđmana postao gastro magnet za ljubitelje dobre hrane, koju ne možemo okusiti baš na svakom uglu, inovativnih slastica i dobre glazbe.

Brojni Velikogoričani ali i gosti iz Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, nikako nisu propustili otvorenje food and music festivala u našem gradu.

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

“The Flying Dish” već od 18 sati je bio zaslužan za podugačke redove ispred 10-tak kućica u kojima nastaju prefini burgeri, kokteli, palačinke, „pufasti“ kroasani, spiralno pecivo Trdelnik… no, sve s dozom raskoša, zanimljivih namirnica, šarenih ukrasa, royal punjenja…ukratko, na jednome mjestu ponuda koju inače možete vidjeti u svjetskim metropolama.

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Najduže se čekalo na Spud Bud krumpire s raznim nadjevima, zbog popularnosti, ali i bogatstva okusa, za sve one koji do sada nisu uspjeli doći do njihove lokacije na zagrebačkom Dolcu.

Lokacija u Tuđmancu sljedećih deset dana trajanja festivala bit će „must go“, jer osim gastro užitka, nudi i odličan ambijent s raznim instalacijama, osvjetljenjem i naravno, koncerte urbane glazbe.

Foto: Renato Glogovčan

Foto: Renato Glogovčan

Foto: Renato Glogovčan

Otvorenje festivala sinoć je začinio Matija Cvek & The Funkensteins, a u najavi je Miach i Baks, kao i „stara škola“ – Stoka i Edo Majka.

Turistička zajednica Grada Velike Gorice osigurala je besplatne ulaznice za sve Velikogoričane, koje se preuzimaju u njihovom sjedištu.

Foto: Marija Vrbanus

Foto: Marija Vrbanus

Nastavite čitati

Reporter 452 - 28.08.2025.

Facebook

Izdvojeno