Poveži se s nama

Vijesti

KUD Nova zora vratio se s Međunarodnog festivala u Albaniji

Direktor festivala pohvalio njihovu izvedbu žetve

Objavljeno

Ekipa iz Nove zore nedavno se vratila iz Albanije gdje je nastupala na Međunarodnom  festivalu  folklora u albanskom Draču. Manifestacija je okupila skupine iz Poljske, Bugarske, Rumunjske, Crne Gore, Hrvatske i Albanije. Sve one kroz ples i glazbu te šarenilo nošnji i kulturne tradicije predstavile su svoje zemlje.

– Prikazali kulturnu tradiciju našeg Turopolja. Posebnu pohvalu smo dobili od direktora festivala za izvedbu žetve, jer to je bilo posebnije, to je tradicijski folklor koji organizator upravo želi uvesti.  Predstavili smo Hrvatsku u najboljem svjetlu. U relativno kratkom vremenu našeg boravka održali smo dva nastupa. Naša Hrvatska zastava vijorila je na središnjem trgu u Draču, a posebno zadovoljstvo nam je bilo što se puno gledatelja i prolaznika željelo fotografirati uz našu zastavu. Prilazili su ljudi i pozdravljali bok Hrvati – rekla nam je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a  Nova zora.

Galerija fotografija

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno