Poveži se s nama

HOTNEWS

KUD Nova zora izborila nastup na državnoj smotri folklora

Lomničani predstavljali Veliku Goricu na Svetoivanjskoj smotri izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije

Objavljeno

Kulturno umjetničko društvo „Nova zora“ iz Donje Lomnice u subotu je nastupilo na 20. Svetoivanjskoj smotri izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije. U natjecateljskom djelu nastupili su HPD „Zelina“, KUD „Obreška“, KUD „Veleševec“, KUD „Seljačka sloga“ iz Kupinca, KUD „Ogranak Seljačke sloge“ iz Lupoglava, KUD „Bukevje“, KUD „Kupljenovo“, KUD „Sveta Nedjelja i KUD „Desinec“, a Lomničanima je pošlo za rukom da osiguraju nastup na 24. Susretu Hrvatskih folklornih ansambala izvornih folklornih skupina koji će se u listopadu održati u Sisku.

24.06.2017. Sveti Ivan Zelina – 20. Svetoivanjska smotra izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije. Foto: KUD Nova zora

„Možemo s ponosom reći da smo u proteklih 20 godina na smotri u Zelini nastupili 18 puta i da smo do današnjeg dana zadržali naše prvo mjesto u izvornom folkloru. Stoga se od srca zahvaljujem kako našim voditeljima prijašnjim i sadašnjim, tako i svim članovima na trudu. Na subotnjoj vrućini u nošnjama, pokazali smo još jedanput da nam je stalo do našega KUD-a“, rekla je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a.

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno