Poveži se s nama

Vijesti

Kučani u subotu slave Dan mjesta

U petak predstava „Svoga tela gospodar“, a subotu Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora i nastup HPD-a Kučani

Objavljeno

Mještani Kuča ipak će obilježiti Dan mjesta potvrdio nam je Mirko Berković, potpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče. Naime, iako je na Facebook profilu Mjesnog odbora najavljeno kako neće biti obilježavanja Dana mjesta, ipak je pripremljen prigodan program. Za dezinformiranje javnosti Berković krivi opozicijske vijećnike.

„Oni su to započeli kao da bude nešto, a onda je oporba sve to izignorirala. Na stranicama su objavili da se Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora odgađa, kao i obilježavanje Dana našeg mjesta povodom svetih Fabijana i Sebastijana. Oni su protuzakonito napravili svoju stranicu, koja je od jučer ukinuta“, rekao nam je Berković.

Obilježavanje Dana mjesta Kuče počinje u petak u 19,30 sati nastupom OSS-a Buševec koji će izvesti predstavu „Svoga tela gospodar“.

U subotu u 19 sati održat će se svečana sjednica Mjesnog odbora Kuče nakon, koje će biti svečana večera uz nastup HPD-a Kučani.

Svečanu sjednicu vodit će potpredsjednik jer u ovom trenutku nema Vijeće nema predsjednika, s obzirom na to da je Zdenko Zagorac podnio ostavku na prošloj, doduše prekinutoj sjednici. Interesantno je i to kako članovi opozicijski vijećnici još nisu dobili poziv na njegovu svečanu sjednicu.

„Mi ni ne znamo što se događa, jer sve što se počelo dogovarati stalo je kako je gospodin Zagorac dao ostavku. Niti smo pozvani na sjednicu, niti smo upoznati, a nismo dobili niti zadatke uz organizaciju“, objasnila nam je Helena Brašić, nezavisna vijećnica.

Naime, upravo na prošlotjednoj sjednici trebalo su biti dogovoreni detalji vezani uz organizaciju proslave, ali sjednica je završena prije no što je ta točka došla ne red. Iako uvjeti održavanja proslave i nisu baš „najidealniji“, izgleda da će je ipak biti, a mještani će dobiti priliku da proslave Dan svoga mjesta.

Vijesti

U javni prijevoz od sutra s maskom

Mjera stupa na snagu u ponoć

Objavljeno

on

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste, pa je nacionalni Stožer civilne zaštite dobio novu odluku, a ona se tiče javnog prijevoza. Naime, vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera. Putniku koji nema masku prijevoznik ne smije dozvoliti ulazak u prijevozno sredstvo. Mjera stupa na snagu u ponoć.

– Vozač ne smije pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske – kazao je Davor Božinović.

Nastavi čitati

Vijesti

Za zapošljavanje žena koje će brinuti za starije osobe Općina Orle dobila gotovo milijun kuna

Projekt Zaželi ušao je u drugu fazu

Objavljeno

on

Općina Orle dobila je 926.000 kuna za projekt “Zaželi” kojim će se s područja općine zaposliti 10 žena. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 19. lipnja načelniku Ervinu Vujici uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ane Lončar.

– Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kazao je Plenković.

Kroz provedbu programa Zaželi zaposleno je više od 6.000 žena, a uključeno je 30.000 starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.

– Želim podsjetiti da je ovdje ciljna skupina bila upravo teže zapošljive žene, zrele srednje dobi i to u ruralnim krajevima – istaknuo je Plenković i dodao kako je time država ispunila svoju temeljnu zadaću, popunivši onaj dio tržišta rada koji privatni sektor teško može popuniti.

Ministar Josip Aladrović objasnio je da sam projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.

Nastavi čitati

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno