Poveži se s nama

Vijesti

Kučani u subotu slave Dan mjesta

U petak predstava „Svoga tela gospodar“, a subotu Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora i nastup HPD-a Kučani

Objavljeno

Mještani Kuča ipak će obilježiti Dan mjesta potvrdio nam je Mirko Berković, potpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče. Naime, iako je na Facebook profilu Mjesnog odbora najavljeno kako neće biti obilježavanja Dana mjesta, ipak je pripremljen prigodan program. Za dezinformiranje javnosti Berković krivi opozicijske vijećnike.

„Oni su to započeli kao da bude nešto, a onda je oporba sve to izignorirala. Na stranicama su objavili da se Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora odgađa, kao i obilježavanje Dana našeg mjesta povodom svetih Fabijana i Sebastijana. Oni su protuzakonito napravili svoju stranicu, koja je od jučer ukinuta“, rekao nam je Berković.

Obilježavanje Dana mjesta Kuče počinje u petak u 19,30 sati nastupom OSS-a Buševec koji će izvesti predstavu „Svoga tela gospodar“.

U subotu u 19 sati održat će se svečana sjednica Mjesnog odbora Kuče nakon, koje će biti svečana večera uz nastup HPD-a Kučani.

Svečanu sjednicu vodit će potpredsjednik jer u ovom trenutku nema Vijeće nema predsjednika, s obzirom na to da je Zdenko Zagorac podnio ostavku na prošloj, doduše prekinutoj sjednici. Interesantno je i to kako članovi opozicijski vijećnici još nisu dobili poziv na njegovu svečanu sjednicu.

„Mi ni ne znamo što se događa, jer sve što se počelo dogovarati stalo je kako je gospodin Zagorac dao ostavku. Niti smo pozvani na sjednicu, niti smo upoznati, a nismo dobili niti zadatke uz organizaciju“, objasnila nam je Helena Brašić, nezavisna vijećnica.

Naime, upravo na prošlotjednoj sjednici trebalo su biti dogovoreni detalji vezani uz organizaciju proslave, ali sjednica je završena prije no što je ta točka došla ne red. Iako uvjeti održavanja proslave i nisu baš „najidealniji“, izgleda da će je ipak biti, a mještani će dobiti priliku da proslave Dan svoga mjesta.

Sport

Veselje u Češkoj

Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon iz Češke se vraća s puno medalja

Objavljeno

on

Nakon što je Nataše Sobočan osvojila dva srebra  i drugog mjesta Tvrtka Matanovića za nastavak ovog sjajnog niza  iz Olomouca pobrinuo se brončani paraolimpijac i član Atletskog klupa osoba s invaliditetom Uspon Velimir Šandor.
U kategoriji F52 bacio je disk na 17,86 metara i tako zasjeo na tron, osvojivši zlato na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Češke.

 

Nastavi čitati

Sport

FOTO Prstići oduševili Čiče: Kurilovec najbolji nakon drame sedmeraca

Nakon što je u subotu odigran memorijalni turnir Zoran Vrhovac za prstiće u Novom Čiču, nogometni vikend nastavljen je u nedjelju turnirom za limače

Objavljeno

on

U odličnoj organizaciji Dinamo Hidrela, u subotu je u Novom Čiču odigran memorijalni nogometni turnir Zoran Vrhovac za prstiće (U-8).

Rezultati:

Skupina A
Mladost Obrezina – Lomnica 3-0
Dubrava Tim Kabel – Kurilovec 1-0
Mladost – Kurilovec 0-1
Dubrava – Lomnica 3-1
Mladost – Dubrava 0-0
Kurilovec – Lomnica 3-1

Skupina B
Dinamo Hidrel – Polet Buševec 3-0
Vrbovec – Sesvetski Kraljevec 0-3
Dinamo Hidrel – Sesvetski Kraljevec 0-1
Vrbovec – Polet 3-0
Sesvetski Kraljevec – Polet 4-1
Dinamo Hidrel – Vrbovec 0-0

Polufinale 
Dubrava – Dinamo Hidrel 1-0
Kurilovec – Sesvetski Kraljevec 1-0

Za 3. mjesto
Dinamo Hidrel – Sesvetski Kraljevec 0-3

Finale
Kurilovec – Dubrava Tim Kabel 1-1 (3-1 iz 7 metara).

Najbolji igrač je David Maršić (Dubrava), vratar Petar Kos i strijelac Karlo Horvat (oba iz Kurilovca). U idealnoj momčadi turnira još su Antonio Bajlović, Marko Medanović (oba Kurilovec), Matej Opačak (Dubrava), Mihael Ravnjak (Dinamo Hidrel), Josip Nikolić i Nino Sesan (oba Sesvetski Kraljevec).

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Jednostavno naručite Taxipro putem aplikacije

Start će vas koštati 10 kuna, svaki kilometar vožnje dodatnih sedam kuna, odnosno 11 kuna iz Zračne luke Franjo Tuđman. Za vožnje dulje od 50 km moguć je i dogovor oko cijene. Za manje spretnije s tehnologijom, primamo i narudžbe telefonskim putem na broj 099/7201-841- kažu iz Taxipro udruge

Objavljeno

on

Goričko taksi tržište dobilo je prije dva tjedna pojačanje kroz udrugu Taxipro VG, a uveli su i besplatnu aplikaciju za android i iOS uređaje putem koje se brzo može naručiti prijevoz. Kroz maksimalno 30 minuta garantiraju da će korisnici dobiti njihovu uslugu prijevoza.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

– U cilju poboljšanja taksi usluge u gradu, spustili smo cijene da bi taksi u našem gradu bio pristupačniji našim sugrađanima. Start će vas koštati 10 kuna, svaki kilometar vožnje dodatnih sedam kuna, odnosno 11 kuna iz Zračne luke Franjo Tuđman. Za vožnje dulje od 50 km moguć je i dogovor oko cijene, a u ponudi imamo i kombi za do osam osoba – kažu iz Taxipro-a.

Upitali smo jednog od taksista iz udruge, gospodina Marinka Andričića kakva je potražnja bila do sada, o planovima u bliskoj budućnosti i raspitali se koliko Goričani koriste aplikaciju za narudžbe putem pametnih telefona.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

– Ovih dva tjedna kako radimo, primjetili smo da aplikaciju koristi najviše mlađa populacija do 35 godina, a oni malo stariji uslugu naručuju telefonski. Primjerice, imali smo pune ruke posla za Veliku Gospu, do fajrunta smo vozili posjetitelje kući, pa se nakupilo preko 50 vožnji samo toga dana. 31. kolovoza, kad naši sugrađani budu hodočastili na Mariju Bistricu, dva ili tri naša vozača pratit će ih u suradnji s policijom. Ukoliko ih noge izdaju, sigurno ćemo ih odvesti do odredišta, a i nazad ako treba! Narudžbe preko aplikacija, kao i telefonski pozivi, pristižu svakodnevno od šest ujutro pa sve do ponoći. Najviše nas traže prijevoz do aerodroma, jer su građani primjetili normalne cijene koje im nudimo – ističe taksist Marinko.

Doznali smo kako će nas primjerice, vožnja za do četiri osobe od goričkog autobusnog kolodvora do Lisinskog koštati 111 kuna! Valja napomenuti kako građani koji se slabije snalaze s tehnologijom, taksi mogu naručiti putem kontakt broja 099/7201-841.

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno