Poveži se s nama

Vijesti

Križevo i Dan općine Kravarsko

Objavljeno

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom započela je jučer trodnevicom koju je predvodio velečasni Đuro Zrakić. Danas je pobožnost Svete krunice u 17.30 sati, nakon koje je Sveta misa i predavanje o braku na temu ništavnost crkvene ženidbe koju je i sam Papa Franjo obznanio javnosti. Sutra je svečana Sveta misa u 11 sati nakon koje je zajedničko druženje u Domu kulture. Osim toga nedjeljna večernja misa počinje u 19 sati. U ponedjeljak, na sam blagdan Križeva svečanu svetu misu predvodit će varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak zajedno sa svećenicima Pokupsko-vukomeričkog i Velikogoričko-odranskog dekanata. Župnik župe Kravarsko, Ivan Kljunić napominje kako se uoči ovog blagdana župni Caritas organizirao u brizi za svoje župljane tako da su protekla dva tjedna skupljali namirnice koje su podijelili župljanima u neimaštini.
Uz župni blagdan, sutra će i općina Kravarsko obilježiti Dan općine. „U povodu 20-te godišnjice od formiranja općine mogu zaključiti kako smo postigli gotovo sve što smo očekivali.“ – rekao je u razgovoru za City radio, načelnik Vlado Kolarec. Program obilježavanja Dana općine Kravarsko započinje u 10 sati polaganjem vijenaca za sve poginule branitelje, a nakon toga je i Sveta misa u 11 sati u župnoj crkvi. Nakon svečane sjednice općinskog vijeća, u 14 sati započinje malonogometni turnir mjesnih odbora. Značajan doprinos u stvaranju općine i jedna od značajnih udruga na ovom području su i vatrogasci koji će svečanost upotpuniti smotrom članova i opreme DVD-a Kravarsko.

Vijesti

COVID-19 ambulanta u goričkom Domu zdravlja prestaje raditi

Objavljeno

on

Zbog povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožer Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavlja rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom i. Osim ambulante u Velikoj Gorici, prestaju raditi i one u Samobor te Ivanić-Gradu.

U slučaju potrebe Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurat će ponovno aktiviranje COVID-19 ambulanti.

Nastavi čitati

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno