Poveži se s nama

Vijesti

Krenula sezona turopoljskih jagoda

Možete ih kupiti na sedam lokacija u gradu

Objavljeno

Još 2002. članovi Udruge „Jagoda“ pokrenuli su manifestaciju Dani jagoda u sklopu koje svojim sugrađanima nude jagode uzgojene na goričkom području. Devet članova Udruge uzgaja 450 tisuća sadnica jagode, a cijena mjerice je 12 kuna.

„Počnemo brati ujutro u 5 sati i beremo do 10 sati. Ono što uberemo, do navečer prodamo, a ako nešto i ostane to ide u džem. Fali nam radne snage i teško nam je pronaći radnike“, otkrila nam je Gordana Brozović iz Rakitovca.

26.05.2018. Velika Gorica -Dani jagoda 2018.. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Grad Velika Gorica osigurao je niz mjera kako bi potpomogao jagodičarstvo na svom području. Gorički jagodari tako na raspolaganju imaju programe sufinanciranja nabavke sadnica i sustava za navodnjavanje, podizanje plastenika i protugradnih mreža te mnoge druge.

„Već 17 godina održavamo ovu manifestaciju. Želimo im pružiti svu moguću podršku i to ne samo danas, već do kraja lipnja. Želimo im pomoći da plasiraju svoje proizvode, ali i našim sugrađanima omogućiti da uživaju u turopoljskim jagodama i proizvodima od njih“, poručio je gradonačelnik.

26.05.2018. Velika Gorica -Dani jagoda 2018.. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Turopoljske jagode možete kupiti na sedam lokacija u gradu: ispred Tržnog centra, na Trgu Stjepana Radića, platou ispred Starog Grada, na Zagrebačkoj, Kolarevoj i Zvonimirovoj te ispred Pučkog otvorenog učilišta.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno