Poveži se s nama

Vijesti

Krenula sezona turopoljskih jagoda

Možete ih kupiti na sedam lokacija u gradu

Objavljeno

Još 2002. članovi Udruge „Jagoda“ pokrenuli su manifestaciju Dani jagoda u sklopu koje svojim sugrađanima nude jagode uzgojene na goričkom području. Devet članova Udruge uzgaja 450 tisuća sadnica jagode, a cijena mjerice je 12 kuna.

„Počnemo brati ujutro u 5 sati i beremo do 10 sati. Ono što uberemo, do navečer prodamo, a ako nešto i ostane to ide u džem. Fali nam radne snage i teško nam je pronaći radnike“, otkrila nam je Gordana Brozović iz Rakitovca.

26.05.2018. Velika Gorica -Dani jagoda 2018.. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Grad Velika Gorica osigurao je niz mjera kako bi potpomogao jagodičarstvo na svom području. Gorički jagodari tako na raspolaganju imaju programe sufinanciranja nabavke sadnica i sustava za navodnjavanje, podizanje plastenika i protugradnih mreža te mnoge druge.

„Već 17 godina održavamo ovu manifestaciju. Želimo im pružiti svu moguću podršku i to ne samo danas, već do kraja lipnja. Želimo im pomoći da plasiraju svoje proizvode, ali i našim sugrađanima omogućiti da uživaju u turopoljskim jagodama i proizvodima od njih“, poručio je gradonačelnik.

26.05.2018. Velika Gorica -Dani jagoda 2018.. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Turopoljske jagode možete kupiti na sedam lokacija u gradu: ispred Tržnog centra, na Trgu Stjepana Radića, platou ispred Starog Grada, na Zagrebačkoj, Kolarevoj i Zvonimirovoj te ispred Pučkog otvorenog učilišta.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno