Poveži se s nama

Vijesti

Krenula energetska obnova OŠ Nikole Hribara

U svaku učionicu bit će postavljen rekuperator zraka, a učenici će moći zaigrati nogomet u obnovljenoj sportskoj dvorani

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas Osnovnu školu Nikole Hribara, koja će uskoro postati veliko gradilište. Oko škole postavljena je zaštitna ograda i uskoro kreću radovi. U sklopu energetske obnove zgrada će dobiti novu fasadu, stolariju, obnovit će se dio krovišta i sportska dvorana, a u svaku učionicu bit će postavljen rekuperator zraka. Projekt energetske obnove Osnovne škole Nikole Hribara težak je 22,5 milijuna kuna, a 8,2 milijuna kuna osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

– Ovaj objekt godišnje troši 900 tisuća kuna na energente, a očekivana ušteda nakon energetske obnove iznosit će 76 posto. Očekujemo da će se kroz uštede na energentima investicija isplatiti kroz 15 godina. Boravak u novoj školi bit će puno kvalitetniji i zdraviji za učenje i boravak djece. Veći dio radova trebao bi biti gotov do početka nove školske godine, a ostatak, koji neće utjecati na školski proces, bit će gotov do listopada – rekao je gradonačelnik.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

U svaku učionicu u osnovnim školama Nikole Hribara i Vukovina bit će postavljen rekuperator zraka, po čemu će one biti jedinstvene u Velikoj Gorici, ali i cijeloj zemlji.

 

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno